Profesörlük Unvanı Alan Öğretim Üyelerine Belgeleri Verildi

Ankara Üniversitesinde son 2 yılda profesörlük unvanı alan öğretim üyelerine törenle belgeleri verildi.

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinin tarihi Farabi Salonu’nda düzenlenen Senato Toplantısı öncesinde geçekleştirilen törene; Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşen Apaydın, Prof. Dr. Ercan Bayazıtlı, Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk, Genel Sekreter Ömer Nadir Soylu, dekanlar, senato üyeleri, profesör unvanı alan öğretim üyeleri ile aileleri katıldı.

Rektör Ünüvar, konuşmasında, akademisyenliğin çok önemli bir görev olduğunun altını çizerek, “Ankara Üniversitesinde akademisyenliğe başlayıp, akademisyenliğin zirvesi olan profesörlüğe ulaşmak çok onurlu bir görevdir. Çok zorlu süreçlerden geçerek profesörlüğe ulaşan arkadaşlarımız, yine Ankara Üniversitesine çok değerli bilim insanları yetiştirmeye devam edecekler. Türkiye’ye ve insanlığa hizmet etmeye devam edecekler” dedi.

Ankara Üniversitesinin her alanda üretime çok ciddi katkılar sağladığını vurgulayan Ünüvar, “Bundan da çok büyük gurur ve onur duyuyoruz. Bugün profesörlük beratlarını vereceğimiz arkadaşlarımız yine üretmeye devam edecekler. Ve o emekleri inanıyorum ki yine insanlığa hizmet etmeye devam edecek. Ben bu vesileyle, son 2 yıl içerisinde profesörlük unvanı kazanan ve kadrosunu alan arkadaşlarımızı gönülden kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yakın zamanda üstlendikleri görevleri devreden yöneticilere de teşekkür eden Ünüvar, şunları söyledi:

“Amacımız Ankara Üniversitesini her açıdan üst düzeye çıkarmak. Her açıdan derken; bir yandan fiziki yapıyla ilgili, bir yandan donanımla ilgili, bir yandan da beşeri sermaye olan insan gücüyle ilgili adımlar atmamız gerekiyor. Ankara Üniversitesinin imkanlarını artırma noktasında elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Hep beraber bunu sağlayacağız. Dolayısıyla görevi devralan arkadaşlarımızın da iş yükünün artmış olduğunu biliyoruz. Ama bu işler zaten böyledir. Görev yaptığınız süre içerisinde omzunuza ağır bir yük alır ve o yükü taşırsınız. Daha sonra o yükü sağ salim başka arkadaşınıza devretmişseniz artık o sizin için geride bıraktığınız çok şerefli bir görevdir. Bunun gururunu, onurunu ömrünüz boyunca yaşarsınız. O sebeple geride hoş sada bırakmak son derece önemlidir. Ben görevi devreden bütün hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Görevi devralan arkadaşlarımı da gönülden kutluyorum. Bu vesileyle, önümüzdeki hafta başlayacak bahar döneminin de hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Açış konuşmasının ardından, görevlerini devreden öğretim üyeleri ile daire başkanına, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar tarafından plaket ve hediyeleri verildi. Daha sonra, profesörlük unvanı alan 23 öğretim üyesine Rektör Ünüvar tarafından profesörlük belgeleri, görev yaptıkları fakültelerin dekanları tarafından da hediyeleri takdim edildi.

Tören, aile fotoğrafının çektirilmesiyle sona erdi.