Eczacılık İşletmeciliği ve Tarihi (YL) Programı
PY1- Lisans düzeyi yeterliklerine bağlı olarak, bir eczacılık İşletmesinde kullanılacak yönetim ve işletme bilgilerine sahiptir. |
PY2-Eczacılık İşletmeciliği alanında modern ve ileri düzeyde ilke, kuram, teknik ve yöntemleri kullanarak daha kesin ve daha doğru sonuçlara ulaşılması için gerekli bilgiye sahiptir. |
PY3- Eczacılık işletmelerinin ilişkili olduğu disiplinler arasındaki etkileşimi kavrar. |
PY4- Alanında yaptığı anket sonucunda elde edilen bilgileri rapor halinde sunabilir, bu raporu yorumlar ve gereken bilgileri kullanabilir. |
PY5- Eczacılık İşletmeciliği alanında edindiği uzmanlık düzeyindeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilir. |
PY6- İşletmecilik alanında edindiği bilgileri, farklı disiplinlere ait bilgilerle bütünleştirerek yorumlayabilir. |
PY7-Eczacılık İşletmeciliği alanında ileri düzeyde araştırmaları planlaması ve yürütebilme yapar. |
PY8- Genel İşletme alanındaki yöntemleri Eczacılık İşletmeciliği alanına uygulayabilir. |
PY9-Alanında yaptığı çalışmalardan elde ettiği verileri yorumlayabilir ve bu verileri rapor haline getirebilir. |
PY10- Alanı ile ilgili karşılaşılan sorunları bilimsel temellere dayanarak çözümleyebilir. |
PY11- Eczacılık İşletmeciliği ile ilgili bir çalışmayı gerekli yöntemleri uygulayarak bağımsız olarak yürütebilir. |
PY12- Eczacılık İşletmeciliği alanında özgün çalışmalar yapabildiği gibi, eczacılık alanındaki diğer disiplinler ile de ortak çalışmalarda öncülük yapabilir. |
PY13- Alanındaki meslek örgütleri ile çalışıp, mesleği için gerekli düzenlemelerde yer alabilir. |
PY14- Eczacılık İşletmeciliği alanındaki yeni gelişmeleri çalışmalarında kullanabilir. |
PY15- Mesleki gelişim ve yaşam boyu öğrenme ilkelerini çalışmalarında uygulayabilir. |
PY16- Sağlık politikaları ile ilgili bilgileri gerekirse eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilir ve kendisinin ve çalışanlarının öğrenmesini yönlendirebilir. |
PY17- Mesleki alanıyla ilgili bilgi ve yetkinlik kazanmak için etkin ve aktif eğitim stratejileri programlar, geliştirir ve uygular. |
PY18- Sosyal Eczacılık alanıyla ilgili mesleki ve teknolojik uygulamaları ve her türlü gelişmeyi öğrenmeye açıktır. |
PY19- Mesleki alanda ulusal ve uluslararası literatürlere ulaşmayı öğrenir. |
PY20- Eczacılık ve sağlık politikaları ile ilgili güncel gelişmeleri ve kendi çalışmalarını bilimsel verilerle destekleyerek alanındaki ya da alanı dışındaki gruplarla yazılı, sözlü veya görsel olarak sistemli bir şekilde paylaşabilir. |
PY21- Mesleki ve profesyonel ortamdaki sosyal ilişkileri eleştirel bir bakış açısıyla inceler, bunları geliştirmek ve gerektiğinde değiştirmeye yönelik eylemleri yönetebilir ve çalışanları arasında eşgüdümü sağlar. |
PY22- Uzman bir topluluk içinde özgün görüşlerini savunma yetkinliğini sergileyebilir. |
PY23- Ulusal, uluslararası ve disiplinler arası çalışmalarda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurabilir. |
PY24- Meslek örgütleri ile iletişim halindedir. |
PY25- Bilgi ve becerilerini paylaşabilmek için alanındaki kongre, meslek içi eğitim programların ve toplantıların düzenlenmesinde ve sunumunda görev alabilir. |
PY26- Bilişim ve iletişim teknolojilerini ileri düzeyde kullanabilir. |
PY27- İş ortamında hasta, hasta yakını, meslektaşları ve diğer sağlık elemanları ile etkili iletişim kurar. |
PY28- Eczacılık ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözeterek denetleyebilir ve bu değerleri öğretebilir. |
PY29- Teknolojik, sosyal ve kültürel ilerlemeleri topluma tanıtarak, bilgi toplumu olma sürecine katkıda bulunur. |
PY30-Eczacılıkla ilgili konularda strateji, politika ve uygulama planları geliştirebilir ve elde edilen sonuçları, kalite süreçleri çerçevesinde değerlendirebilir. |
PY31- Eczacılıkla ilgili her türlü bilgiyi problem çözme ve/veya uygulama becerilerini disiplinler arası çalışmalarda kullanabilir. |
PY32- Araştırma etiğine uygun davranır. |
Ulusal ve uluslararası projelerde bireysel ve ekiple çalışma becerilerini kullanma |
Çalışmalarında bilimsel araştırma becerilerini kullanma |
Etik kurallara uyma |
İletişim becerilerini etkili kullanma |
Alanla ilgili uluslararası alanyazını izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanma |
Üst düzey düşünme becerilerini (eleştirel düşünme, problem çözme, yaratıcı düşünme, karar verme, yansıtma) kullanma |
Alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde alanyazını inceleyerek değerlendirir. |
İncelediği alanyazına dayalı olarak araştırma önerileri geliştirir. |
Geliştirdiği önerilerden bir konu belirler ve bu konu hakkında rapor hazırlar. |
Hazırladığı araştırma raporunu tartışır ve sunar. |
Alanla ilgili araştırma konusu olabilecek sorunları belirler. |
Belirlediği sorunlar doğrultusunda araştırma konusunu seçer. |
Seçtiği konu ile ilgili alanyazın taraması yapar ve araştırma desenini planlar. |
Araştırma konusu ile ilgili veri toplama aracılığıyla veri toplar. |
Topladığı verileri araştırma amaçları doğrultusunda düzenler ve analiz eder. |
Bulguları yorumlar, düzenler ve sunar. |
Araştırmayı rapor haline getirir. |
Araştırma raporunu savunur. |