Gıda Mühendisliği (YL) Programı
PY1. Mesleki ve etik sorumluluk bilinç sahibi olur. |
PY2. Türevsel denklemler, organik kimya, fizikokimya ve mikrobiyoloji konularında ileri düzeyde bilgi sahibi olur. |
PY3. Gıdalardaki doğal bileşenleri ve özellikleri ile gıda işleme ve muhafaza yöntemleri konusunda ileri düzeyde bilgi sahibi olur. |
PY4. Özgün düşünce yöntemi hakkında bilgi sahibi olur. |
PY5. Bilimsel araştırmanın mantığı hakkında bilgi sahibi olur. |
PY6. Bilimsel araştırma yapmak için gerekli olan yayın, kitap ve yöntemleri seçer ve kullanır. |
PY7. Alanında en yeni bilgilere ulaşır ve bunları kavrar |
PY8. Bilime yenilik getiren bir bilimsel yöntem geliştirir. |
PY9. Yaratıcı düşünme becerisi elde eder |
PY10. Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini uygulama becerisine sahip olur ve bu alanlarda yayın araştırması yapar. |
PY11. Deney tasarlama, deney yapma, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisine sahip olur. |
PY12. Mühendislik problemlerini saptama, tanımlama ve çözme becerisine sahip olur |
PY13. Gıdaların bozulma nedenleri, kalite ve kontrol sistemleri, gıda kodeksi ile gıda analizleri konusunda edindiği bilgileri uygulama becerisine sahip olur. |
PY14. Bağımsız olarak veya bir ekibin üyesi olarak araştırma yapabilir. |
PY15. Mühendislik çözümlerinin, evrensel ve toplumsal boyutlarda etkilerini anlamak için eğitim verir. |
PY16. Biyolojik ve kimyasal kinetik, biyolojik malzeme, ısı ve kütle aktarımı ile süreç denetimi konularındaki bilgileri uygulayabilir. |
PY17. Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ve bunu gerçekleştirebilme becerisine sahip olur. |
PY18. Alanı ile gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler. |
PY19. Disiplinler arası takımlarla çalışabilir. |
PY20. Bireysel veya gruplarla etkin çalışır ve sorumluluk alır. |
PY21. Paydaşları ile sözlü ve yazılı olarak etkin bir iletişim kurar. |
PY22. İstenen gereksinimleri karşılayacak biçimde bir sistemi, parçayı veya süreci tanımlayabilir. |
PY23. Mühendislik uygulamaları için gerekli olan teknikleri ve modern araçları kullanır |
PY24. Alanı ile ilgili en az bir bilimsel makaleyi ulusal ve/veya uluslararası hakemli dergilerde yayınlayarak ve/veya yorumlayarak alanındaki bilginin sınırlarını genişletebilir. |
Ulusal ve uluslararası projelerde bireysel ve ekiple çalışma becerilerini kullanma |
Çalışmalarında bilimsel araştırma becerilerini kullanma |
Etik kurallara uyma |
İletişim becerilerini etkili kullanma |
Alanla ilgili uluslararası alanyazını izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanma |
Üst düzey düşünme becerilerini (eleştirel düşünme, problem çözme, yaratıcı düşünme, karar verme, yansıtma) kullanma |
Alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde alanyazını inceleyerek değerlendirir. |
İncelediği alanyazına dayalı olarak araştırma önerileri geliştirir. |
Geliştirdiği önerilerden bir konu belirler ve bu konu hakkında rapor hazırlar. |
Hazırladığı araştırma raporunu tartışır ve sunar. |