Rektör Ünüvar, Genç Bankacı Adaylarıyla Tecrübelerini Paylaştı

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Siyasal Bilgiler Fakültesi iş birliğiyle yürütülen Ziraat Bankacılık Okulunda genç bankacı adaylarıyla liderlik ve kriz çözme yeteneğinden ilişki yönetimine pek çok konuda tecrübe paylaşımında bulundu.

Rektör Ünüvar, Ziraat Bankacılık Okulu Konferans Salonunda bir araya geldiği bankacı adaylarına, “Hekim, Bürokrat ve Siyasetçi Gözüyle Yönetim” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Çelik ve Ziraat Bankacılık Okulu yöneticilerinin de katıldığı programda konuşan Ünüvar, henüz hayatının baharındaki gençlere hitap etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Tıp fakültesi tercihinden hekimliğe başladığı yıllara hayatından kesitler sunan Ünüvar, “Hekimlik liderliktir. Liderlik çok önemli bir kavramdır. Hasta ve hastalığın yönetimi aslında bir kriz yönetimidir” dedi.

“Liderliğin En Temel Özelliği Karar Almaktır”

Liderliğin temel özelliklerini de sıralayan Ünüvar, “Lider bilgi alır, risk alır ve karar alır. Karar almak hayattaki en önemli şeydir. Hayatta başarısız olan insanlara bakın, onlar herhangi bir kararı almakta ya geciken ya da alamayan bireylerdir. Yani liderliğin en temel özelliği karar almaktır” ifadelerini kullandı.

Salonda bulunan gençlerin önünde bu ülkeye, bu millete, hatta insanlığa hizmet edecek yaklaşık 40-50 yıllık bir dönemin bulunduğunu ifade eden Ünüvar, şöyle devam etti:
“O dönemde belki de en önemli hususlardan bir tanesi kriz, problem çözme yeteneğini geliştirmektir. Bunun için de müzakere, diplomatik davranış, bilgiye nasıl erişeceğiniz, bir şeyi en kısa, en anlaşılır ve en estetik şekilde hem anlama hem anlatma yeteneğidir. Bu son derece önemli. Başarılı insanların en temel özelliklerinden bir tanesi ilişki yönetimini doğru bir şekilde kurabilmesidir. Onun için de o özellikleri geliştirmek lazım. Tabi liderlik yeteneğini de tekrardan vurgulamak istiyorum. Mutlaka geliştirmek gerekir.”

En iyi olmak için her işte düzenli olmak gerektiğini vurgulayan Ünüvar, “Çalışmada, beslenmede, sporda, uyumada, okumada, yazmada daima düzenli olmak lazım. Tabi başarmak isteyenler için alışmaya çalışmak yerine çalışmaya alışmak tavsiye edilir. Hayatın, başarılı olmanın bir tane yolu varsa çalışmak, iki tane yolu varsa o çalışma noktasında sabretmek, üç tane yolu varsa çalışmak, sabretmek ve gayret etmektir” dedi.