Rektör Ünüvar, Hâkim ve Savcı Adaylarıyla Söyleşi Gerçekleştirdi

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye Adalet Akademisinde hâkim ve savcı adaylarıyla bir araya gelerek, liderlik ve kriz çözme yeteneğinden ilişki yönetimine pek çok konuda tecrübe paylaşımında bulundu.

Ünüvar, Türkiye Adalet Akademisi Kişisel Gelişim Eğitimi Merkezince düzenlenen “Akademi Söyleşileri” kapsamında hâkim ve savcı adaylarına, “Hekim, Bürokrat ve Siyasetçi Gözüyle Yönetim” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

Ünüvar, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk, Prof. Dr. Orhan Çelik, Genel Sekreter Ömer Nadir Soylu ve akademi yöneticilerinin de katıldığı programda, tıp fakültesi tercihinden hekimlik, müsteşarlık, milletvekilliği ve daha sonra rektörlüğe uzanan hayatından kesitler sunarak birikimlerini paylaştı.

Tıp fakültesinde okurken sadece hekim olacağını, hasta-hekim ilişkisiyle karşılaşacağını düşündüğünü ifade eden Ünüvar, “Aslında hekimliğin bir liderlik olduğunu çok sonradan öğrendim. Çünkü her hasta ve hastalık bir kriz yönetimidir ve liderlerin en önemli özelliği de kriz yönetmektir. Lider fikir alır, bilgi alır, risk alır ama en önemlisi de karar alır. En önemli şey karar almaktır. Karar alabilenler başarılı, alamayanlar daima başarısız olurlar” dedi.

Ünüvar, başarılı insanların en temel özelliklerinden birinin de ilişki yönetimini doğru şekilde kurabilmesi olduğunu dile getirdi.

Ekibin uyum içerisinde çalışmasının önemine de işaret eden Ünüvar, “Siyasetin de bürokrasinin de akademinin de temel esası bir ekibin ritim içinde çalışmasıdır” diye konuştu.

Başarılı insanların temel özelliklerini de sıralayan Ünüvar, “Benim gördüğüm başarılı kişilerin 7 temel özelliği var. Onlar kendilerini iyi yönetirler, bunun için gayret; işleri yönetirler, bunun için bilgi; çalışanları iyi yönetirler, bunun için ilgi; ilişkileri iyi yönetirler, bunun için samimiyet; krizleri ya da kriz anındaki psikolojiyi iyi yönetirler, bunun için sükûnet; zamanı iyi yönetirler, bunun için planlama; yakın çevrelerini iyi yönetirler, bunun için de dikkat ve sabır gerekir. Dolayısıyla bu zor bir iştir ama nihayetinde başarı için bunlar gerekir” ifadelerini kullandı.

Söyleşi, soru-cevap bölümüyle devam etti.

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir de program sonunda Rektör Ünüvar’a sunumu için teşekkür etti. Ünüvar, karşılıklı hediye takdiminin ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Özdemir’e üniversitenin rozetini hediye etti. Rektör Ünüvar ve beraberindekiler, daha sonra akademi bünyesindeki Kanuni Kütüphanesini de gezdi.