Rektör Ünüvar, Yurt Dışı Lisansüstü Eğitim Bursiyerleri ile Buluştu

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, 1416 sayılı Kanun kapsamında lisansüstü öğrenim bursuyla yurt dışında eğitim gören öğrencilerle bir araya geldi.

Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Serdar Öztürk, Prof. Dr. Orhan Çelik ve Prof. Dr. Halil Özdemir’in de katıldığı programa 64 bursiyer çevrim içi, 5 bursiyer de yüz yüze katıldı.

Yükseköğretim kurumları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek üzere 1416 sayılı Kanuna dayalı olarak, Millî Eğitim Bakanlığınca verilen burs ile lisansüstü öğrenim görmek amacıyla yurt dışına gönderilen bursiyerler, programda tek tek söz aldı. Kendilerini tanıttıktan sonra programın düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren bursiyerler, hangi ülkede hangi eğitimi aldıklarını, bundan sonraki dönemde neler yapmayı planladıklarını anlattı.

Rektör Ünüvar, 1416 sayılı Kanun kapsamında dünyanın dört bir tarafında eğitim hayatını sürdüren Ankara Üniversitesi mensuplarını çok önemsediklerini ve kendilerini üniversitenin geleceği olarak gördüklerini ifade etti.

Bursiyerlerin genç yaşta büyük fedakârlık göstererek, ülkelerinden uzakta, ailelerinden uzakta, sevdiklerinden uzakta eğitim hayatını sürdürdüğünü belirten Ünüvar, “Ankara Üniversitesi o kadar önemli, o kadar büyük, o kadar hedefleri zirvede olan bir üniversite ki Ankara Üniversitesi için her türlü riski almaya, her türlü fedakârlığı yapmaya değer” diye konuştu.

Bursiyerlerin çok önemli tecrübeler edinerek yurda döndüğünü aktaran Ünüvar, “Bizim de Ankara Üniversitesi olarak sizlere uygun vasatı oluşturmak gibi bir sorumluluğumuz var” ifadesini kullandı.

Programda söz alan rektör yardımcıları da bursiyerlere başarı dileklerini iletti.