Rektör Ünüvar’dan Büyükelçinin Mülkiye Mezunu Annesine Duygulandıran Sürpriz

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye’nin Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat’ın 1964 Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan annesi Pınar Talimcioğlu’na sürpriz yaparak, çerçeveletilmiş diploma örneğini hediye etti.

Avrupa Üniversiteleri Selene Projesi “Selene Misyon Stratejisi Belgesi” imza töreni için Polonya’ya giden Rektör Ünüvar, başkent Varşova’da, beraberindeki Ankara Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Özge Ülker ve SELENE Proje Koordinatörü, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Begüm Yurdakök Dikmen ile birlikte, Büyükelçi Fırat’ın heyet onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

Büyükelçi Fırat, eşi, annesi ve büyükelçilik bürokratlarının da katıldığı programda, Ankara Üniversitesi heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Ünüvar da nazik ev sahipliği için Büyükelçi Fırat’a teşekkür ederek, Polonya programı hakkında bilgi verdi.

Ünüvar, yemek sonunda büyükelçinin annesi Pınar Talimcioğlu’na bir sürpriz yaptı. Ünüvar, 1964 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olan Talimcioğlu’na, yanında getirdiği çerçeveletilmiş diploma örneği ile okul yıllarına ait fotoğrafını hediye etti. Ünüvar, yapılan sürpriz karşısında büyük mutluluk yaşayan Pınar Talimcioğlu’nu Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Çelik’le de görüntülü görüştürdü. “Rozet olmadan olmaz” diyen Ünüvar, Talimcioğlu’na hem Ankara Üniversitesi hem de Siyasal Bilgiler Fakültesi rozeti takdim etti.

Rektör Ünüvar, Büyükelçi Fırat’ın, Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezinde (TÖMER) eğitim alan eşi Vasilika Fırat ile yüksek lisansını Ankara Üniversitesinde yapan Eğitim Müşaviri Mehmet Ali Akdağ’da da üniversite rozeti hediye etti.

Rektör Ünüvar’ın büyükelçilik şeref defterini de imzaladığı program, anı fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.