Rektör Ünüvar’dan Yargıtay Başkanı Akarca’ya Ziyaret

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’yı ziyaret etti.

Yargıtay Başkanlığının yeni hizmet binası için “hayırlı olsun” dileklerini ileten Rektör Ünüvar, Başkan Akarca’ya anlamlı bir hediye takdim etti. Ünüvar, Akarca’ya, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 5 Kasım 1925’te “Ankara Adliye Hukuk Mektebi” adıyla kurulan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinin açılışında akademisyenler ve öğrencilerle çektirdiği tarihi fotoğrafın yer aldığı tabloyu hediye etti.

Rektör Ünüvar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Hukuk Mektebi’nin açılışında sarf ettiği “Cumhuriyetin merkez-i idaresinde bir Hukuk Mektebi açmak vesilesi bugünkü içtimaımızı ihzar etmiş bulunuyor”, “Cumhuriyetin müeyyidesi olacak bu büyük müessesenin küşadında hissettiğim saadeti hiçbir teşebbüste duymadım ve bunu izhar ve ifade etmekle memnunum” sözlerinin yazılı olduğu tablodaki fotoğrafın hikâyesinden de kısaca bahsetti.

Hediye için teşekkür eden Yargıtay Başkanı Akarca, tabloyu binada en çok kullanılan salonlardan birine asacaklarını dile getirdi.

Akarca ve Ünüvar, sohbetin ardından birlikte Yargıtay’ın yeni hizmet binasını gezdi. Rektör Ünüvar, binayı gezerken güzel bir sürprizle de karşılaştı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kaleme aldığı “Gazi Meclis’te O Gece” kitabı ile Ankara Üniversitesinin sembolü güneş kursunun özel bir bölümde sergilendiğini gören Ünüvar, mutluluğunu dile getirdi.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, binayı gezerken birçok bölümde anı fotoğrafı çektirdi.