Rektör Yardımcısı Apaydın’a “Ankara Üniversitesi Üstün Hizmet Belgesi” Verildi

Önümüzdeki günlerde emekliye ayrılacak olan Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşen Apaydın’a, üniversitenin her kademesinde vermiş olduğu akademik ve idari hizmetlerden dolayı “Ankara Üniversitesi Üstün Hizmet Belgesi” verildi.

45 yıllık akademik hayatının 36 yılını Ankara Üniversitesine hizmet ederek geçiren ve 17 Nisan 2023 tarihi itibarı ile emekliye ayrılacak olan Prof. Dr. Ayşen Apaydın için, yıllarının geçtiği Fen Fakültesinde veda programı düzenlendi.

Büyük Kimya Amfisindeki program, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, rektör yardımcıları, dekanlar, enstitü ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademik ve idari personel ile Apaydın’ın öğrencileri ve ailesinin katılımıyla gerçekleşti.

Rektör Ünüvar, programda yaptığı konuşmada, 2,5 yıldır birlikte çalıştığı; bilgilerinden, deneyimlerinden istifade ettiği bir arkadaşını emekli etmenin hüznünü yaşadığını kaydetti.

İnsanın, yaşadığı süre içerisinde çok şeye sahip olduğunu ancak iki şey biriktirdiğini belirten Ünüvar, “Bunlardan bir tanesi hatıra, diğeri dosttur. Birincisini herkes biriktirir, ikincisini herkes biriktiremez. Ancak, bu salonun dolu olması, Ayşen Hocamızın çok fazla dost biriktirdiğinin göstergesidir. Bu herkese nasip olmaz” ifadelerini kullandı.

Ünüvar, Prof. Dr. Ayşen Apaydın’a, bundan sonraki hayatında ailesi ve dostlarıyla beraber sağlık, huzur ve mutluluk dolu uzun bir ömür dilediğini ifade etti.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş de konuşmasında, Apaydın’la tanıştığı ilk günden bugüne geçen süreci anlattı.

Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Halıcıoğlu da 30 yıla yakın görev yaptığı Fen Fakültesinin yanı sıra üniversitenin diğer birimlerine yaptığı katkılardan dolayı Apaydın’a teşekkür etti, mutlu ve huzurlu bir emeklilik hayatı diledi.

Açış konuşmalarının ardından, Prof. Dr. Ayşen Apaydın’ın özgeçmişi okundu.

Daha sonra Rektör Ünüvar, Apaydın’a, üniversitenin her kademesinde vermiş olduğu akademik ve idari hizmetlerden dolayı “Üstün Hizmet Belgesi” ile Ankara Üniversitesi nişanını takdim etti.

Prof. Dr. Ayşen Apaydın, görev yaptığı fakültelerin yöneticileri ile öğrencilerinin çiçek ve plaket takdiminin ardından duygu dolu bir konuşma yaptı. Apaydın, Hacettepe Üniversitesinde asistan olarak başladığı akademik yolculuğu Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı olarak sonlandırdığını söyledi.

Cumhuriyetin ilk üniversitesinde olmaktan her zaman onur duyduğunu belirten Apaydın, bir Cumhuriyet kadını olarak çalıştığını, çabaladığını ve bugünlere geldiğini ifade etti. Üstün Hizmet Belgesi ve Nişanını bu duygu ve düşüncelerle almaktan çok büyük onur ve gurur duyduğunu dile getiren Apaydın, şöyle devam etti:

“Bu anlamlı belge ve nişan beni destekleyen öğrencilerimle, arkadaşlarımla yaptığımız özverili çalışmaların bir sonucu. Beni bu belge ve nişana layık gördükleri için rektörümüze, senatomuza, yönetim kurulumuza çok teşekkür ediyorum. Bunu çok kalbi duygularımla saklayacağım, en güzel anılarımdan biri olacak.”

Programın ardından, tarihi amfinin girişinde anı fotoğrafı çektirildi.