Romanya Büyükelçisi: “Ankara Üniversitesi Çok Etkin Bir Üniversite”

Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Ştefan Alexandru Tinca, eğitim alanındaki iş birliğinin en stratejik iş birliği olduğunu belirterek, “Ankara Üniversitesi ile her türlü iş birliğine açığız” dedi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret eden Büyükelçi Tinca, Ankara Üniversitesinin Türkiye’deki en önemli üniversitelerden biri olduğunu ifade etti. Büyükelçilik olarak Ankara Üniversitesi ile her türlü iş birliğine açık olduklarını kaydeden Tinca, şunları söyledi: “Eğitim alanındaki iş birliği en stratejik iş birliğidir. Türkiye’deki üniversitelerle çalışmak da benim için en önemli işlerden birisidir. Ankara Üniversitesi de çok etkin bir üniversite ve çok iyi bir noktada. Gerek araştırma, gerekse uluslararası etkinliklerin düzenlenmesi noktasında potansiyel ortak ihtiyaçları belirleyip, buna göre hareket edebiliriz.”
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da Türkiye ile Romanya arasında yakın bir ilişki bulunduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’yi her yıl yaklaşık 700 bin civarında Romen turist ziyaret ediyor. Dolayısıyla eğitim alanında da iş birliğimizin aynı şekilde devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Ankara Üniversitesinin hâlihazırda Romanya’da bir üniversite ile protokolü bulunduğunu aktaran Ünüvar, “İnşallah sayın büyükelçimizin döneminde bu ilişkilerimizi daha da ileriye taşırız. Ülkeler arasında askeri iş birlikleri, ticari iş birlikleri, turistik iş birlikleri olabilir ama bunların arasında ilişkileri güçlendirecek olan eğitim alanındaki iş birliğidir. Eğitim alanında ülkeler birbirlerinin ihtiyaçlarını tespit edip o doğrultuda adımlar atarsa zannediyorum bu dostluk daha da kalıcı hale gelir” ifadelerini kullandı.