Spor Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinden “Öğretmenler Günü” Etkinliği

24 Kasım Öğretmenler Günü, Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiyha Tuncel, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla Spor Bilimleri Fakültesi Olimpiyat Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açış konuşmalarıyla başladı.

Rektör Ünüvar, öğretmenliğin çok önemli ve değerli bir meslek olduğuna işaret ederek, “Öğretmenler, bizim hiç unutmadığımız, hayatımızın değişmez aktörleridir. Çünkü yetişme dönemimizde, hayata hazırlık dönemimizde elimizden tutan, bize yol gösteren, yönlendiren; hayatımızın ondan sonraki 50-60 yılını şekillendiren kişiler öğretmenlerdir” dedi.

Türkiye’nin çok önemli bir coğrafyada bulunduğunun altını çizerek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Ünüvar, “İleride çok değerli bir sıfat kazanacaksınız; öğretmen sıfatı ve onlarca, binlerce insanın hayatına dokunacaksınız. Öyle dokunun ki siz ayrıldıktan sonra bile sizin orada iziniz kalsın. O izin kalması için de çok fazla çalışmanız, çok fazla gayret etmeniz gerekir” diye konuştu.

Rektör Ünüvar, bu duygularla tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden kutladığını ifade etti.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semiyha Tuncel ise, kutlama programı için öğrencilere teşekkür etti.

Öğretmen olmak ile öğretmenlik yapmak arasında çok önemli bir fark olduğunu dile getiren Tuncel, “Öğretmen olmak, öğretmenlik yapmanın bir üst mertebesidir. Öğretmenlik yapanlar sadece karşısında öğrencileri ve öğrenenleri görürler ama öğretmen olanlar karşılarındakilerle onlarla bütünleşirler, onların hayatlarına her noktada dokunurlar. Yakında ya da uzakta da olsalar onlara yön gösterirler. Ben de bugün burada ‘Ben öğretmen oldum’ diyen, ‘Ben öğretmen olmak için buradayım’ diyen tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Kübra Canlı adlı öğrenci de öğrencilerin gözünden öğretmenlerin anlatıldığı konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından, öğrencilerin Rektör Ünüvar, Dekan Tuncel ve fakültede görevli diğer akademisyenlere yönelik mesajlarının yer aldığı video izlendi.

Daha sonra Gülsena Toprak isimli öğrenci, günün anısına çizdiği karakalem portreleri, arkadaşları ile birlikte Rektör Ünüvar, Dekan Tuncel ve akademisyenlere takdim etti.

Program, öğrencilerin müzik dinletisi ile devam etti.