Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü Çalışmalarına Başladı

Ürettiği bilgiyi toplum yararına dönüştürme anlayışıyla hareket eden Ankara Üniversitesi bünyesinde Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü kuruldu.

Yükseköğretim kurumlarının üç temel görevinden biri olan toplumsal katkı faaliyetlerine yönelik oluşturulan Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü, Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Okan Ekim koordinasyonunda çalışmalarına başladı.

Koordinatörlüğün kurulmasıyla; üniversite tarafından düzenli gerçekleştirilen mevcut toplumsal katkı etkinliklerinin koordinasyonu, bu yöndeki potansiyelinin yüksek verimlilikle kullanılması ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinin topluma direkt etkisinin sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, toplum ile üniversitenin sadece sosyal alanlarda değil, birçok farklı platformda buluşmasının sağlanması amaçlanıyor.

Yol Haritası Hazır

Topluma yönelik yaygın etkisi ve karşılıklı etkileşimi ülkemizin en yüksek kurumlarından olan Ankara Üniversitesi bünyesinde; topluma yönelik sosyal sorumluluk ve araştırma-geliştirme faaliyetleri yürütecek olan Toplumsal Katkı Koordinatörlüğünün yol haritası da belirlendi. Bu bağlamda; “topluma yönelik eğitim çalışmaları, topluma yönelik yayın, bilgilendirme, danışmanlık faaliyetleri, sanayi, tarım, sağlık gibi hizmetleri sunma ve geliştirme, sosyal, sportif, sanatsal, kültürel etkinlikler, toplumun kullanımına sunulacak nihai ürün, metot ve faydalı modeller, toplumu direkt etkileyen araştırma ve geliştirme faaliyetleri, çevre sorunlarına çözüm ve öneriler, dış paydaşlarla etkileşim ve iş birliği ile topluma yönelik diğer ihtiyaçların belirlenmesi ve karşılanması” yürütülecek çalışmalar arasında öne çıkan başlıklar arasında yer aldı.