TÜBİTAK ARDEB Projelerinde Ankara Üniversitesi Başarısı

Ankara Üniversitesi, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)’na 2021 yılı ikinci döneminde önerilen programlarının toplamında en çok proje desteği alan üniversite oldu.

“1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2021 yılı 2. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)’na önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı.

Ankara Üniversitesi TUBİTAK Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı (1001) kapsamında 2021yılı 2.döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme sürecinin tamamlanmasıyla bu dönemde kabul edilen 12 proje ile sıralamada devlet üniversiteleri arasında en çok projesi destek gören üniversite olurken, tüm üniversiteler arasında ise 2.sırada yer aldı.

Bilimsel değerlendirme sürecinde, 2021 yılı 2. Döneminde 1001 programı kapsamında sunulan 1638 proje önerisinden 1484’ü bilimsel değerlendirmeye alınırken, yapılan değerlendirme sonucunda ise 228 proje önerisi desteklendi.