TÜRKSOY ile Ankara Üniversitesi Güçlerini Birleştirdi

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ile Ankara Üniversitesi arasında, eğitim, kültür, sanat ve araştırma alanlarında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik protokol imzalandı.

Üyeleri arasında Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan’ın bulunduğu, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve dünyaya tanıtmak için çalışan TÜRKSOY ile Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından Ankara Üniversitesi, ortak faaliyetler yürütmek adına önemli bir protokole imza attı.

“Ankara Üniversitesi Türk Dünyasının Bilim Merkezi”

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Rektörlük Toplantı Salonu’nda düzenlenen protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Ankara Üniversitesinin Türk dünyasının bilim merkezi olduğunu söyledi. Protokolün her iki kurum için de hayırlı olması temennisinde bulunan Raev, “Bizim için çok tarihi bir gün. Ankara Üniversitesi, dünyada ve Türk dünyasında lider üniversitelerden birisi. Biz bununla çok gurur duyuyoruz” dedi.

“Akademik Gücümüzü TÜRKSOY’un Gücü ile Birleştiriyoruz”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da TÜRKSOY’un Türk dünyası için çok önemli ve güçlü bir yapı olduğunu ifade etti.

Türk kültürünü geliştirmeyle ilgili önemli çalışmaları olan TÜRKSOY’un Türk dünyası üzerinde çok etkili bir konumda bulunduğunu kaydeden Ünüvar, “Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birisi olan Ankara Üniversitesi ile TÜRKSOY arasındaki bu protokolle Türk kültürüne hizmet etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Ankara Üniversitesinin de Türk kültürü ile ilgili çok önemli çalışmaları bulunduğunun altını çizen Ünüvar, “Akademik gücümüzü TÜRKSOY’un gücü ile birleştiriyoruz. İstiyoruz ki TÜRKSOY’un yaptığı faaliyetlerde Ankara Üniversitesinin de rolü olsun. Bu çaba içerisindeyiz. Protokolümüzün Türk dünyası için, Türk kültürünü geliştirme çabaları doğrultusunda çalışacak herkes için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Raev ve Ünüvar, konuşmaların ardından, eğitim, kültür, sanat ve araştırma alanlarında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik iş birliği protokolünü imzaladı.

Daha sonra karşılıklı hediye takdimi gerçekleştirildi, anı fotoğrafı çektirildi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Raev, imza töreninin ardından Ankara Üniversitesi Şeref Defteri’ni de imzaladı.