Üniversite Adayları “Ankara Üniversitesinde Sıra Bende” Dedi

Ankara Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından bu yıl “Ankara Üniversitesinde Sıra Bende” sloganıyla düzenlenen 17. Tanıtım Günü etkinliği, üniversite adaylarının yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

19 fakülte, 11 meslek yüksekokulu, 1 devlet konservatuvarı ve 1 yabancı diller yüksek okulu ile üniversitenin idari birimleri, Beşevler 10. Yıl Yerleşkesi Eczacılık Fakültesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen etkinlikte stant açtı. Ankara genelindeki seçkin okullardan gelen yüzlerce üniversite adayı, stantları ziyaret ederek, görevlilere seçmek istedikleri bölümlere ilişkin sorular yöneltti. Stantlarda görevli akademik ve idari personel de adayların sorularını tek tek yanıtlayarak, öğrencilerin merakını gidermeye çalıştı.

Etkinlik çerçevesinde düzenlenen kariyer sohbeti öncesinde aday öğrencilere seslenen Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Ankara Üniversitesinin çok heyecan verici ve etkileyici bir üniversite olduğunu söyledi.

Ankara Üniversitesi için “Türkiye’nin Harvard’ı” benzetmesi yapıldığının altını çizen Ünüvar, “Harvard Üniversitesi, Boston’da şehrin her yerine yayılmış bir üniversite. Ankara Üniversitesine de baktığınızda Keçiören’den Dışkapı’ya, Cebeci’den Beşevler’e, Gölbaşı’ndan Nallıhan’a kadar her bir köşeye yayılmış bir üniversite. Her bir fakültesinin kendisine özgü çok önemli özellikleri de var. Hem mühendislik hem fen hem sağlık hem de sosyal bilimler alanında Türkiye’nin en gözde; dünyada en çok bilinen, tanınan üniversitelerinden birisi. Dolayısıyla hem ulusal hem de uluslararası nitelikte çok önemli olan bir üniversite konumunda” ifadelerini kullandı.

“Ekstra Özellikler Edinmek İstiyorsanız Adres Ankara Üniversitesi”

Artık diplomanın tek başına yeterli olmadığını, diplomaya mutlaka ekstra özellikler katılması gerektiğine dikkat çeken Ünüvar, şöyle devam etti:

“İlişki yönetimi gibi, iletişim gibi, yazılım gibi farklı özellikleri katmanız lazım. Onu katabileceğiniz en önemli üniversite de Ankara Üniversitesi. Örneğin Türkiye’de ilk NFT dersini biz koyduk. Bizim öğrencilerimiz iki ayrı sınıfta NFT dersini aldılar ve diplomalarının bir köşesine, ajandalarına koydular. Dolayısıyla ‘sadece diploma almak bana yetmez, ekstra özellikler edinmek istiyorum’ diyorsanız adres Ankara Üniversitesi. Yazılım mühendisliği, yapay zeka mühendisliği, farklı farklı alanlarda bir takım kreatif bölümler Ankara Üniversitesinde. Ankara Üniversitesine gelirseniz asla pişman olmazsınız. Ankara Üniversitesinden mezun olmakla da çok önemli bir ufku yakalamış olursunuz.”

Etkinlik kapsamında, Eğitim Bilimleri Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Metin Pişkin, aday öğrencilerle kariyer sohbeti gerçekleştirdi.

Rektör Ünüvar, kariyer sohbetinin ardından, rektör yardımcıları ile birlikte tek tek stantlara uğradı, öğrencilerle sohbet etti.