Üniversitemiz ile Türkiye Belediyeler Birliği Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Kurum ve kuruluşlarla iş birliklerini önemseyen üniversitemiz, 6 Nisan 2021 tarihinde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile bir protokole imza attı. Üniversitemizin İletişim Fakültesi, TÖMER, Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) ile Ernst Reuter İskân ve Şehircilik Uygulama ve Araştırma Merkezinin çalışma alanları ile ilgili iş birliğine yönelik hazırlanan protokolün imzaları Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin tarafından atıldı. Türkiye Belediyeler Birliğinde gerçekleştirilen imza törenine Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Çelik, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Keskin, TÖMER Müdürü Prof. Dr. Timur Gültekin, AFAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nehir Varol ve Rektör Danışmanı Ercan Demirci katıldı.

 

 

Şahin: “Üniversite-Yerel İş Birliği Bütün Dünyada Önemli Bir Yerde Bulunuyor”

Üniversitemiz birimlerinin çalışma alanlarına yönelik belirlenen protokol kapsamında karşılıklı iş birliklerinin yapılması ve eğitim desteklerinin sağlanmasına yönelik yapılacak faaliyetler belirlendi. İmza töreninde bir konuşma yapan Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, ülkemizin en köklü üniversitelerinden biri olan Ankara Üniversitesi ile bu iş birliği protokolünü imzalamaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Teoriyle pratiğin birleşmesi gerektiğini belirten Şahin sözlerine şu şekilde devam etti: “Yerel yönetimler, uygulamadır. Teoriyle pratik ne kadar birleşir ise beşerî sermaye yerelde kendini, bilgisini, kapasitesini uygulamada o kadar gösterebilecektir. Bu durumda ülkemizin kalkınma hamlesinde çok daha önemli bir yer bulacaktır. Kalkınma ve demokrasi artık yerelde başlıyor. Üniversite-Yerel iş birliği bütün dünyada çok daha önemli bir hale gelmiş durumda. Buradaki kurumsal kapasite geliştikçe bütün Anadolu’ya yayılacağına, her köy, her kasaba ve her şehrin de bundan nasibini alacağına inanıyoruz.”

 

 

Rektör Ünüvar: “Akademik Birikimimizi Pratikle Buluşturuyoruz”

Fatma Şahin’in ardından söz alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da belediyelerin insan hayatı için çok önemli olduğunu, bu hizmetlerin de mutlaka bilimsel ve akademik zemine oturtulması gerektiğini söyledi. Bu yıl 75. yaşını kutlayan Ankara Üniversitesinin her bir fakültesinin bir marka değerinde ve çok ciddi bilgi birikimleri bulunduğunu belirten Prof. Dr. Necdet Ünüvar sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu akademik birikimin pratikle buluşması adına bu protokolün çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bugün Türkiye Belediyeler Birliği ile Ankara Üniversitesi arasında imzalanan protokolde Türkiye’nin en önemli ve uluslararası akreditasyona merkezleri olan TÖMER, AFAM, Ernst Reuter İskân ve Şehircilik Araştırma ve Uygulama Merkezi ile İLEF var. Bizim amacımız yalnızca protokol imzalamak değil bu protokolü hayata geçirmek. Protokolde belirlenen kararları hayata geçirmek için çalışmalarımıza hızla başlayacağız.”

 

 

Üniversitemiz İletişim Faaliyetlerine Destek Verecek

Protokol kapsamında İletişim Fakültesinin çalışma alanları içerisinde yapılması planlanan faaliyetler belirlendi. Türkiye Belediyeler Birliği Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü başta olmak üzere, birliğe üye belediyelerde hâlihazırda görev yapan ve/veya göreve yeni başlayan personelin temel düzeyde halkla ilişkiler, tanıtım, televizyon, sosyal medya, görsel basın, haber yapımı ve sunumu gibi konularda temel eğitim almasının amaçlandığı protokole göre TBB tarafından düzenlenecek iletişim faaliyetleri için strateji, kampanya ve materyal hazırlama konusunda destek verilecek.

 Üniversitemizden Herkes İçin Eğitim Fırsatı

TÖMER ve AFAM ile TBB arasındaki protokole göre ise TBB üyelerine, personeline, bağlı idare/belediyelerde çalışan personele ve bu kişilerin bakmakla yükümlü olduğu eş/çocuklarına TÖMER’de indirimli olarak çeşitli dillerde eğitim verilecek. Ortak bilimsel faaliyetlerin de düzenlenmesine yönelik maddelerin yer aldığı protokol kapsamında TBB ve üye tüm belediyeler bünyesinde yönetici, teknik ve idari personelden seçilen ve koşulları lisansüstü eğitim yapmaya uygun olanların, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde bulunan ve AFAM koordinesinde yürütülen “Afet Risk Yönetimi Tezsiz İkinci Öğretim Yüksek Lisans Programı”nda eğitim almalarına imkân tanınacak ve şartlar konusunda ek protokol hazırlanacak. TÖMER ve AFAM iş birliğinde hazırlanması planlanan “İşaret Dili ile Afet Eğitimi Eğiticilerin Eğitimi” TBB ile beraber hayata geçirilecek.

Son protokolle de Ankara Üniversitesinin ev sahipliğinde Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Üniversitemiz Ernst Reuter İskân ve Şehircilik Uygulama ve Araştırma Merkezinin yürütücülüğünde düzenlenecek “Dirençli Kentler” konulu “6. Ulusal Yerel Yönetimler Sempozyumu”na ilişkin yapılacak çalışmalar düzenlendi.

 

Diğer

tümünü görüntüle