Üniversitemiz Tarafından Düzenlenen ICSM-2024 ve ICQMT-2024 Konferansları: Bilimsel Teknolojilerin Geleceğine Yolculuk

Üniversitemiz Fen Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ali Gencer başkanlığında Fethiye’de bütünleşik düzenlenen 9th International Conference on Superconductivity and Magnetism(ICSM-2024) ve 2nd International Conference Quantum Materials and Technologies (ICQMT-2024) 27 Nisan 2024 tarihinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Fener’in katılımıyla başlamıştır. 4 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek olan konferansa Nobel ödüllü bilim insanlarının da içerisinde olduğu 60 ülkeden 600’ün üzerinde katılım olacaktır.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ICSM ve ikincisi gerçekleştirilen ICQMT konferansları, süperiletkenlik, manyetizma, kuantum malzemeleri ve teknolojileri alanlarında çalışan bilim insanlarını bir araya getiriyor. Konferansa Nobel ödüllü bilim insanlarının da içinde bulunduğu 60 ülkeden 600’ün üzerinde katılım beklenmektedir.

ICSM-2024 ve ICQMT-2024, ülkemizin bilimsel açıdan önemli etkinliklerinden biridir ve bu yılki konferans, ülkemizin bilim dünyasına ve uluslararası bilime katkı sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Süperiletkenlik, manyetizma ve kuantum malzemeleri gibi alanlardaki en son deneysel bulgular ve teorik ilerlemelerin yanı sıra, bu teknolojilerin uygulamaları da konferansın ana odak noktaları arasındadır.

ICSM-2024 ve ICQMT-2024 konferanslarının katılımcıları, bilim dünyasının önde gelen isimleriyle bilgi ve deneyimlerini paylaşma fırsatı bulacaklar. Ayrıca, genç bilim insanları ve öğrenciler için düzenlenen ücretsiz eğitim kurslarıyla da bilimsel gelişime katkıda bulunulması hedeflenmektedir.

Bu kapsamlı bilimsel etkinliğin yanı sıra, konferansın ülke turizmi ve tanıtımına da olumlu katkılar sağlaması beklenmektedir. Ayrıca, küresel barışı teşvik etmek ve bilimsel iş birliğinin gücünü vurgulamak amacıyla yapılan bu tür etkinliklerin, dünya genelinde yaşanan zorluklar karşısında kolektif direncimizin bir göstergesi olduğu belirtilmektedir. ICSM-2024 ve ICQMT-2024 konferanslarının 4 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edeceği ve bilim dünyasına önemli katkılar sunmayı hedefliyor.