Venezuela Büyükelçisi Gutierrez’den Rektör Ünüvar’a Ziyaret

Güney Amerika ülkesi Venezuela’nın Ankara Büyükelçisi Freddy Eduardo Molina Gutierrez, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a geçtiğimiz ay güven mektubunu sunarak görevine başlayan Gutierrez, Türkiye’deki ilk ziyaretlerinden birini Ankara Üniversitesine gerçekleştirdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Kepenekci, Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Güngör ve Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Kayacık’ın da katıldığı görüşmede, eğitim alanında yapılabilecek iş birliği imkânları görüşüldü.

Görüşmede Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkilere değinen Büyükelçi Gutierrez, son zamanlarda Türkiye ile Venezuela arasındaki ilişkilerin her alanda ilerlediğini, özellikle eğitim ve kültürel alanda büyük ilerlemeler kat edildiğini dile getirdi.

Gutierrez, Ankara Üniversitesinin Venezuela ve Latin Amerika ile ilgili gerçekleştireceği her türlü etkinliğe destek vermeye hazır olduklarının da altını çizdi.

Rektör Ünüvar ise, Büyükelçi Gutierrez’i yeni görevinden dolayı tebrik ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Venezuela’nın önemli bir ülke olduğunu ifade eden Ünüvar, “Bir önceki büyükelçi ile çok yakın bir ilişkimiz vardı. Umarım sayın büyükelçi ile de aynı diyaloğumuz devam eder. Çünkü Ankara Üniversitesi olarak Latin Amerika ülkeleriyle çok yakın bir temasımız var” dedi.

Ankara Üniversitesinin Venezuela’daki 4 üniversite ve merkez ile akademik iş birliği protokolü bulunduğuna dikkat çeken Ünüvar, ayrıca 5 lisans, 2 doktora, 2 de tezli yüksek lisans olmak üzere Venezuelalı 9 öğrencinin halihazırda Ankara Üniversitesinde öğrenim gördüğünü kaydetti.

Büyükelçi Gutierrez, görüşme sonrası Ankara Üniversitesi Şeref Defteri’ni imzaladı.

Karşılıklı hediye takdiminin ardından anı fotoğrafı çektirildi.