14 Şubat Dünya Öykü Günü Kutlandı

Ankara Üniversitesi, 14 Şubat Dünya Öykü Günü etkinliğine ev sahipliği yaptı. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Farabi Salonunda 14 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte çeşitli söyleşi ve sunumların yanı sıra piyano dinletisi de yer aldı.

Ankara Üniversitesi ve 14 Şubat Dünyanın Öyküsü Dergisi tarafından düzenlenen organizasyonda çeşitlilik, çok kültürlülük, sevgi, dostluk ve barış gibi değerlere vurgu yapıldı.

İlk kez 2002 yılında düzenlenen 14 Şubat Dünya Öykü Günü etkinlikleri, günümüzde birçok ilde ve ülkede gerçekleştiriliyor. Toplantının açılışında konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, öykülerin geçmişten geleceğe en güçlü köprüler olduğunu belirterek tüm dünyada öykü dilinin renk, ırk, millet, dil ayırmaksızın ortak bir dil olduğuna dikkati çekti. Prof. Dr. Erkan İbiş, “Öykü, bana göre; esarete karşı özgürlüğü, nefrete karşı sevgiyi, yoksulluğa karşı sevgiyi, savaşa karşı barışı ifade eder” dedi. Zamanın en güçlü tanıkları olan öyküler olduğunu belirten Prof. Dr. İbiş, Ankara Üniversitesi olarak böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını da sözlerine ekledi.

Yazar İnci Gürbüz, Dünya Öykü Gününün ilk defa bu yıl Ankara Üniversitesinin desteği sayesinde büyük bir organizasyonla kutlandığından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İnci Gürbüz “Öykünün de başkenti Ankara’dır” dedi.

Yazar Ayşegül Çelik ise, konuşmasında Avrupa’da kısa öykünün sonuna gelinirken Türkiye’de öykünün hala çok güçlü olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Piyano dinletisinin ardından “Bir fotoğrafın düşündürdükleri” başlıklı görsel sunumda, tek bir fotoğraf hakkında anlatılan farklı hikâyelere yer verildi. Daha sonra, Devlet Tiyatro sanatçıları tarafından Julio Cortazar’ın “Ele Geçirilen Ev”, Orhan Veli’nin “Hoşgör Köftecisi” öyküleri ve Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın “Akdeniz” şiirleri seslendirildi.  Yazar Gamze Güller ise Orhan Kemal’in “Önce Ekmek” adlı öyküsü seslendirdi.

Diğer

tümünü görüntüle