Ankara Elektrikli Ev Aletleri Teknolojilerinde Enerji Verimliliği Araştırma Merkezi Kuruluyor

Ankara Üniversitesinde Ankara Elektrikli Ev Aletleri Teknolojilerinde Enerji Verimliliği Araştırma Merkezi kuruluyor. Gölbaşı Yerleşkesinde, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bünyesinde kurulacak Merkez, Yürütücülüğünü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programının(UNDP) sorumluğunda uygulanan Küresel Çevre Fonu (GEF) tarafından destekleniyor.

Araştırma merkeziyle, Ankara’da elektrikli ev aletlerinin enerji verimliliği konusunda bilimsel araştırma altyapısı oluşturularak, özellikle bu konuda üretim de bulunan KOBİ’lere araştırma desteği sağlanması hedefleniyor.

Açılış sözleşmesi 31 Ocak 2014 tarihinde imzalanan proje ile kurulacak olan araştırma merkezinde aynı zamanda enerji verimliliği üzerine çalışan akademisyenler ve öğrencilere araştırma ve uygulama yapma olanağı sağlanacak.