Ankara Üniversitesi 18 Mart Çanakkale Zaferinin 99. Yılında Şehitleri Anma Toplantısı Düzenledi

Törende Ankara Üniversitesinin Çınarlarına Plaket Verildi.

Ankara Üniversitesinde yapılan bir törenle 99. Yılında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve şehitleri anıldı. Törende konuşan Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Çanakkale Zaferinin sadece bir savaşın kazanılması anlamına gelmediğini belirterek, bu zaferin aynı zamanda antiemperyalist bir zafer olması nedeniyle sömürgeler için de bir özgürlük ışığı yaktığına dikkati çekti. 18 Mart Zaferinin büyük bir millet olmanın zaferi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Erkan İbiş, “Çanakkale savaşı gerçek bir destandır. Orada Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Boşnağı, Arnavutuyla bütün Türk halkı hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin bağımsızlığı için savaştı. Büyük milletin ana çekirdeğini bu zafer oluşturdu” dedi.

Toplantıda aynı zamanda Ankara Üniversitesinin Çınarlarına birer plaket verildi. Ankara Üniversitesinden emekli olmuş, bilimsel, kültürel ve sosyal alanlarda iz bırakmış, etik değerleri ile bilinen 80 yaş ve üstü öğretim üyelerine plaketverilen töreninde duygusal anlar yaşandı. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, “Bu tören Ankara Üniversitesinin güçlü aidiyetini, birbirimize bağlılığımızı, beraberliğimizi ve köklü geleneğimizin en güzel göstergesidir” dedi.

Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan ise ‘Çanakkale Zaferinin Türk Kurtuluş Savaşı’na Etkisi’başlıklı bir sunum yaptı. Prof. Dr. Temuçin Faik Ertan, Türk ulusunun, Çanakkale’de önderini bulduğunu, Kurtuluş Savaşı’nın komuta kademesinin ortaya çıktığını, ulusun direniş azmini geliştirdiğini söyledi.