Ankara Üniversitesinde Yeni Fidanlar Yeşerecek

Ankara Üniversitesi 50. Yıl Gölbaşı Yerleşkesinde sürdürülen yeşillendirme çalışmaları çerçevesinde Öğretim Üyesi Ormanı ağaç dikme etkinliği düzenlendi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfü Akçay, Orman ve Su İşleri Orman Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şeker ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın da katıldığı fidan dikimi etkinliği öğrencilerden de büyük ilgi gördü.

Geniş bir katılımla, 17 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilen Öğretim Üyesi Ormanı ağaç dikme etkinliğinde yeşil bir kampüs için tohumlar atıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfü Akçay, Bakanlık olarak başlattıkları 2008-2012 Milli Ağaçlandırma ve Erozyonu Kontrol Projesi çerçevesinde geniş bir yeşillendirme çalışması yaptıklarını belirtti. OECD tarafından 2010 yılında, Çin ve Hindistan’dan sonra en çok ağaçlandırma yapan ülkeler arasında Türkiye’nin üçüncü seçildiğini belirten Müsteşar Prof. Dr. Akçay, çevre duyarlılığının toplumun diğer kesimlerinde de yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizdi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürü Yunus Şeker ise, Üniversitelerin Ağaçlandırma Projesi çerçevesinde, 60 üniversitede, 2,5 milyon fidan dikildiğini söyledi ve bu sayının 2014 yılı sonuna kadar 5 milyona ulaşmasının hedeflendiğinin altını çizdi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş açılış konuşmasında, son yıllarda Türkiye’de ağaçlandırma ile ilgili çok büyük ve olumlu bir değişim yaşandığını ve Ankara Üniversitesi’nin de bu değişimin bir parçası olduğunu ifade etti.  Prof. Dr. Erkan İbiş, ormanın aynı zamanda tarihin en büyük şahitlerinden biri olarak da kültürün bir parçası olduğunu ifade ederek, Nazım Hikmet’in  “Bir orman gibi kardeşçesine ” dizelerinde olduğu gibi ormanın aynı zamanda birlikte olmanın da sembolü olduğunu belirtti. Prof. Erkan İbiş, Ankara Üniversitesinin her zaman sosyal sorumluluk ve üniversitenin toplumla buluşma gerekliliğinden hareket ettiğini hatırlatarak bu sorumluluk anlayışı çerçevesinde kampüslerini yeşillendirdiklerini, son bir yılda 10 bin ağaç dikildiğini ifade etti.

Öğrenciler ve öğretim üyelerinin de katıldığı Öğretim Üyesi Ormanı fidan dikiminde 50 bin metrekarelik bir alana 3000 fidan dikildi.