Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı ve Proje Yarışması

Ankara Üniversitesi Türkiye Coğrafyası Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin düzenlediği Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı ve Proje Yarışması 24-25 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde yapılacak çalıştayda, kamu kurumlarında Coğrafi Bilgi Sistemlerinin kullanımı, sorunları ve çözüm önerileri konuları ele alınacaktır. Etkinliğin amacı, Türkiye’deki Coğrafya Bölümlerinin yaptığı çalışmaların bu sorunların giderilmesinde ne derece rol oynayabileceğinin konularında tespitler yapabilmektir.

Çalıştayın ilk gününde düzenlenecek atölye çalışmalarında hazırlanan projeler sergilenecektir. İkinci gün ise sergilenen projelerden ilk beşe kalanların, sunumu ve değerlendirmesi yapılacaktır.