Cumhuriyet’in 90.Yılında Başkent Ankara Sempozyumu

Üniversitemiz ile Ankaralılar ve Ankara’yı Tanıtma Vakfı tarafından düzenlenen “Cumhuriyet’in 90. Yılında Başkent Ankara Sempozyumu” başladı. 30-31 Ekim tarihlerinde düzenlenen sempozyumun açılışına Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Ankaralılar ve Ankara’yı Tanıtma Vakfı Başkam Sağlık eski Bakanı Halil Şıvgın’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. Kentlerle uygarlıkların ve uygarlıklarla kentlerin bir araya getirildiğinde öncü ve önder olmaya gayret eden bir Ankara’nın konuşulması gerektiğini belirten Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, dünya başkentleri arasında Ankara’nın başkent olmasının nedeninin, tarihi olduğunu dile getirdi. Ankara’nın genç ve dinamik bir nüfus yoğunluğuna sahip olduğunu bildiren Yüksel: “Ankara 943 bin öğrenci ve 55 bin öğretmen barındırıyor. Başkent’te 22 üniversite, 53 müze ve 41 kütüphane var. Bu özellikleriyle Ankara, entellektüel bir dünya şehri olma özelliği taşıyor.”dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erkan ibiş de, Ankara’nın tarihiyle, yaşamıyla soylu bir kent olduğunu belirterek, “Hepsinden öte Ankara’nın başkent olmasının en önemli nedeni antiemperyalist mücadeleyi başlatanların, Mustafa Kemal ve arkadaşlarına sahip çıkan bu mücadelede kararlılıkla saf tutan ve bu mücadelenin başarısı için her türlü desteğini veren Ankara ve Ankaralılardır” dedi.

Sempozyum kapsamında açılan ‘Bir Zamanlar Ankara’ konulu fotoğraf sergisi katılımcıların beğenisini kazandı.