Emlak Vergisi Sorunları ve Çözümleri Sempozyumu

Ankara Üniversitesi ile Sincan Belediyesinin birlikte düzenlediği “Emlak Vergisi Sorunları ve Çözümleri Sempozyumu” 11 Şubat 2014 tarihinde Sincan Belediyesi Kültürevinde gerçekleştirildi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katıldığı sempozyumda, emlak vergisinin hukuki, mali, ekonomik ve teknik yönleri uzmanlar ve uygulayıcılar tarafından tartışmaya açıldı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, emlak vergisi değerlendirmeleri konusunda açıklamalarda bulundu. Emlak vergisi değerlendirmelerinde tutarsızlıklar olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, bu konuda Türkiye’nin bir reforma ihtiyacı olduğunu söyledi. Sempozyumu, emlak vergisi konusundaki sorunları ele alması açısından çok önemsediğinin altını çizen Bakan Şimşek, sempozyumdan çıkacak sonuçların kendileri için de yol gösterici olacağını sözlerine ekledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise, sempozyumda devlet adamlarının bilim dünyası ile işbirliği içinde emlak vergisi sorunlarına çözüm aradığını görmekten memnunluk duyduğunu ifade etti. Emlak vergileri ile ilgili bir dönem ciddi bir sorun yaşandığını belirten Bakan Güllüce, artık dijital ortamda yaptıkları denetimle bu sorunları büyük oranda hallettiklerine dikkati çekti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, verginin aslında tüm ülke için bir paylaşımı ve dayanışmayı ifade ettiğini belirterek “Toplanan vergiler, aynı zamanda hepimizin geleceği, geleceğimizin sermayesidir” dedi. Prof. Dr. Erkan İbiş, sempozyumda emlak vergisi konusundaki sorunların ele alınması ve çözümlerin tartışılmasının yanı sıra, konu hakkında bir farkındalık yaratılacağına inandığını belirtti.

Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş ise, emlak vergisi değerleme sisteminin oluşturulmasının akademik ve profesyonellik gerektiren bir iş olduğuna dikkati çekerek bu konuda Sincan Belediyesi ile birlikte bir model oluşturdukları bilgisini paylaştı. Emlak vergisi değerlendirmelerinin sadece bu işle uğraşan profesyonellerce yapılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Tanrıvermiş, Türkiye’de acil olarak bu konu hakkında yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Sempozyumda, “Emlak Vergisi Tekniği ve Uygulama Sorunları”, “Emlak Vergisi Değerinin Tespit Esasları ve Uygulama Sorunları”, “Kamu İdarelerinin Emlak Vergisi ve Vergi Değerine Yaklaşımları” başlıkları altında düzenlenen oturumlarda akademisyenler, uzmanlar ve paydaşlar, var olan sorunlar hakkındaki ve yeni bir emlak vergisi sistemi oluşturulması konularındaki görüşlerini paylaştılar.

Diğer

tümünü görüntüle