İlaç ve Cihaz Müzesi ile Müze Eczane’nin Açılışı Yapıldı

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi’nin 53. Kuruluş Yılı nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Türkiye’nin en kapsamlı İlaç ve eczacılık müzesi olma özelliği taşıyan “İlaç ve Cihaz Müzesi” ile “Müze Eczane”nin açılışı yapıldı.

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı açılış töreninde konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş marketlerde ilaç satışının gündeme geldiğini hatırlatarak Üniversite olarak bu uygulamanın yanlışlığını her platformda vurguladıklarını dile getirdi. Prof.Dr. İbiş:”Müzeler zamanın, bilimin ve toplumun ruhudur. Bugün bu müzemizde bu ruhun simgeleştiğini görüyoruz. Bizim için gurur verici olan bu tür müzeleri Üniversite yönetimi olarak çok önemsiyor ve destekliyoruz.Müzemize katkısı olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum”dedi.

Üç bölümden oluşan müzede 1920 ve 1980 yılları arasında fakülte laboratuarlarında ilaç yapımında kullanılan makineler, ilaç ve ham maddeleri ve tarihi bir eczane örneği bulunuyor. Tarihi kitaplardan ilaç şişelerine, hassas terazilerden mikroskoplara kadar eczacılık tarihine ışık tutan binlerce ürünün sergilendiği müzede her şeyiyle eski 1960’ların bir Türk eczanesi de canlandırılıyor.