Kongre: “1. Uluslararası Gelişimsel Pediatri Kongresi ve 2. Ulusal Gelişimsel Pediatri Kongresi” (2-5 Aralık 2015)

Ankara Üniversitesi ve Gelişimsel Pediatri Derneği tarafından 2-5 Aralık 2015 tarihleri arasında İstanbul’da Sabacı Center’da “1.Uluslararası 2.Ulusal Gelişimsel Pediatri Kongresi” düzenlenecektir.
Kongre’nin ana teması “Erken Çocukluk Döneminde Gelişimsel Zorluklar ve Engellere Yaklaşım”dır. Uluslararası Gelişimsel Pediatri Kongresi, gelişimsel pediatri alanında ve çocukluk döneminde gelişim ve engeller konusunda çalışan klinisyenleri, araştırmacıları, savunucuları ve politika geliştiricileri “uluslararası ve disiplinler üstü bir çatı altında” buluşturmayı amaçlamaktadır.
Kongre çerçevesinde, başta çocuk hekimleri olmak üzere, aile hekimi, halk sağlığı, çocuk ruh sağlığı ve hastalıkları, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, fizyoterapi, çocuk gelişimi ve eğitimi, dil ve konuşma terapisi, ergoterapi, erken destek (müdahale), odyoloji, özel eğitim, psikoloji, sosyal hizmetler ve diğer alanlarda gelişimsel zorlukları ve engelleri olan çocuklar ve ailelerinin desteklenmesi için çalışan klinisyen ve savunucular ile ailelerin bir araya getirilmesi, bilimsel bilgilerin, kanıta dayalı uygulama ve politikalar ile deneyim ve görüşlerin paylaşılması hedeflenmektedir. Kongremizle ilgili ayrıntılı bilgiye www.idpcongress.org adresinden ulaşabilirsiniz.
Prof. Dr. İlgi ERTEM
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi