Nallıhan İlçesinde Uygulamalı Eğitim Çalışması: Toprak Bilim Okulu Projesi

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi TOPRAK BİLİM OKULU olarak Ankara Kalkınma Ajansı’nın Doğrudan Faaliyet Desteği ile Nallıhan İlçesindeki ilkokullarımızla buluşuyoruz. Eğitim çalışmamız, Nallıhan-Fatih İlkokulu’nda yürütülecek ve ilçedeki tüm ilkokulların katılımıyla 26 Şubat – 07 Mayıs 2015 tarihleri arasında toplam 3 ay süre ile her perşembe günü 11:00-16:30 saatleri arasında gerçekleştirilecektir.

İlkokul 4. sınıf (10 yaş) öğrencilerine yönelik olan bu programın amacı; öğrencilerin toprağa ve doğaya karşı olumlu tutum geliştirmeleri ve aynı zamanda toprağına sahip çıkmaları, toprakla ilgili temel kavramlar, araştırma, problem çözme, iletişim kurma, doğayı tanıma ve öğrenmeye, bilime ve çevreye karşı değerler geliştirmeleridir. Bu program sayesinde; çevre eğitimlerinin kalıcılığının sağlanması, doğaya uyumlu, doğaya saygılı, bilinçli, katılımcı ve sosyal bağları güçlü bireylerin yetiştirilmesi için uygulamalı eğitim programlarının önemini vurgulamak ve özellikle sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerden biri olan Nallıhan ilçesindeki ilkokullarda okuyan öğrencilere, diğer öğrencilerle eşit eğitim imkânlar sunulmak istenmektedir. Bir diğer amacımız ise; üniversite ve ilköğretimdeki öğretim stratejileri açısından alternatif olarak ilgi gören işbirlikli öğrenme yöntemi ile birlikte, benzer konularda uygulamalı eğitim ihtiyacının varlığını ortaya koymaktır.

Proje Ekibi:

Prof. Dr. Sevinç Arcak-Proje Yürütücüsü

Prof. Dr. Sonay Sözüdoğru Ok-Uzman Personel

Öğr. Grv. Dr. Mümtaz Kibar-Uzman Personel

Uzm. Dr. Esra Güneri-Uzman Personel

Doç. Dr. Meral Hakverdi Can-Yardımcı Personel

Gürcan Tunca (L. Öğrenci)-Yardımcı Personel

Semiha Pekin (YL. Öğrenci)-Yardımcı Personel

Sema Vurucu (Özel Öğrenci)-Yardımcı Personel

Ayrıntılı bilgi ve broşür için tıklayınız:

Broşür 1

Broşür 2