Ankara Üniversitesi Heyetinden KKTC’deki Üniversitelere Ziyaret

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve beraberindeki heyet, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyaretinin son gününde, üniversitelerle ikili iş birliklerine yönelik görüşmeler gerçekleştirdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Çelik, Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nebile Dağlıoğlu ve Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şafak Yalçın Şahiner ile birlikte KKTC’deki temaslarını sürdüren Rektör Ünüvar, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesini ziyaret ederek, Üniversite tarafından düzenlenen ‘Yapay Zekâ ve Güvenlik Sempozyumu’na katıldı.

Rektör Ünüvar, bir araya geldiği Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Rektörü Prof. Dr. Enver Arpa’ya da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu olmasından dolayı rozet takdim etti. Ünüvar, daha sonra, beraberindeki heyetle Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Yerleşkesini ziyaret ederek, Rektör Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Zeki Akçam ve Dr. Öğr. Üyesi Volkan Nurçin’le görüştü.

Bir sonraki ziyareti Doğu Akdeniz Üniversitesine yapan Ünüvar ve beraberindeki heyet, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç ve ekibi ile iki üniversite arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Rektör Ünüvar, Ankara Üniversitesi ile Doğu Akdeniz Üniversitesi arasında çok yakın bir iş birliği olduğunu belirterek, Ankara Üniversitesi olarak, Doğu Akdeniz Üniversitesine bundan sonra da ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Rektör Kılıç da Ankara Üniversitesi ile yakın iş birliği içerisinde çalıştıklarını, bunu yeni adımlarla farklı alanlara da taşımak istediklerini dile getirerek, “Eğer biz bunu başarabilirsek iki kurum da bundan karşılıklı olarak çok büyük fayda sağlayacak” dedi.

Ada’daki üniversitelerle temaslarını sürdüren Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve beraberindeki heyetin bir sonraki durağı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi oldu. İTÜ Kuzey Kıbrıs Rektörü  ile görüşen Rektör Ünüvar ve beraberindekiler, kampüs gezisinde gençlerle sohbet etti.

Rektör Ünüvar, Türkiye’deki İTÜ ile çok yakın çalıştıklarına dikkat çekerek, “KKTC’deki İTÜ ile de bir irtibatımızın olması gerekiyor” diye konuştu.

İTÜ Kuzey Kıbrıs Rektörü Prof. Dr. Murat Sarı da birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Ünüvar ve beraberindekiler, üniversite ziyaretlerinden kalan zamanda, TİKA tarafından müze haline getirilen merhum Alparslan Türkeş’in doğduğu ev ile Kıbrıs’ın tarihi açısından büyük öneme sahip olan Barbarlık Müzesi’ni de ziyaret etti.