Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Görev Değişimi

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şamil Dağcı, yaş haddinden emekli olması nedeniyle görevi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Aycan’a devretti.

Rektör, rektör yardımcıları, dekanlar, enstitü ve MYO müdürleri ile genel sekreter ve daire başkanlarının katılımıyla Senato Salonu’nda gerçekleştirilen Ekim Ayı Değerlendirme Toplantısında, fakülte, enstitü ve MYO’larda 2022-2023 Akademik Yılı’nda yapılması planlanan yenilikler ele alındı. Toplantıda, İlahiyat Fakültesinde Prof. Dr. Şamil Dağcı’nın yaş haddinden emekliye ayrılması nedeniyle küçük de bir tören düzenlendi.

“Ankara Üniversitesi Devletin Fikir Mutfağı”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, toplantıda yaptığı konuşmada, çok büyük bir potansiyele sahip olan Ankara Üniversitesinin hem ulusal hem de uluslararası düzlemde çok büyük başarılara imza attığını, daha büyük başarılara imza atabileceğini ifade etti.

Ankara Üniversitesinin stratejik plan çalışmasının da devam ettiğine dikkat çeken Ünüvar, “Kurumların mottoları vardır. Bunların bir kısmı ironik, bir kısmı kısa, bir kısmı uzun ama daima onların ruhunu yansıtan, vasfını ortaya koyan küçük, çarpıcı metinlerdir. Ben Ankara Üniversitesinin en önemli mottosunun devletin fikir mutfağı olabileceğini düşünüyorum. Nitekim bakanlıkların, kurumların ilk müracaat ettiği eğitim kurumu Ankara Üniversitesi’dir. Bizim bu çıtayı hiç aşağı düşürmememiz lazım” dedi.

“Şamil Hocamıza Hizmetleri İçin Teşekkür Ediyoruz”

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şamil Dağcı’nın yaş haddinden emekli olduğunu duyuran Ünüvar, “Allah hayırlı uğurlu etsin. Şamil Hocamız öğretim üyesi olarak devam edecek. Yerine İrfan Aycan Hocamız vekâlet edecek. Şamil Hocamıza hizmetleri için teşekkür ediyoruz, İrfan Hocamıza da başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Dağcı Veda Etti

Toplantıda bir veda ve teşekkür konuşması yapan Prof. Dr. Şamil Dağcı da Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde dekanlık yaptığı için Allah’a şükrettiğini belirterek, “Önemli bir süre senatoda bulundum. Seçkin bilim adamlarıyla çalıştım. Onlardan çok şey öğrendim. Rektörlüğümüzün bütün birimlerinden hep destek gördüm. Onlara da çok teşekkür ediyorum. İdareden ayrılıyorum, dekanlıktan ayrılıyorum ama İlahiyat Fakültesinin mensubu olmak, emekli olduktan sonra da toplumla iç içe olmayı zorunlu kılıyor. Ankara Üniversitesi inşallah diğer üniversitelere her zaman rehber olmaya devam edecek” diye konuştu.

İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili olarak görevlendirilen Prof. Dr. İrfan Aycan ise, “Bugün fakültemizde bir nöbet değişimi var. Benden önceki hocalarımızın bıraktığı yerden fakültemizi çok daha ileri götürmek için bir sorumluluk altına giriyoruz. Allah mahcup etmesin” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Rektör Ünüvar, yaş haddinden emekliye ayrılan Dağcı’ya teşekkür, görevi devralan Aycan’a da tebrik mektubunu takdim etti.