Ankara Üniversitesi TÖMER’den Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Çalışanlarına Yabancı Dil Eğitimi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) ile Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) arasında, yabancı dil eğitimine yönelik iş birliği protokolü imzalandı.

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Rektörlükteki imza töreninde, Türkiye’nin en köklü ve en güçlü üniversitelerinin başında gelen Ankara Üniversitesi ile böyle bir protokolü imzalamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

KDK’nın Türkiye’nin en genç ve en dinamik anayasal kurumlarından birisi olduğuna işaret eden Malkoç, “Türkiye’deki kamu hizmeti veren bütün idareler, KDK’nın şikâyet üzerine inceleme, hukuki inceleme, insan haklarıyla inceleme, hukuki denetim yapabileceği alana giriyor. Bu yönüyle kurumda çalışan arkadaşlarımızın hem sorunlara yaklaşımı hem de halkın avukatlığını yaparken, idarecilere tavsiyede bulunurken birikimlerinin iyi olması gerekiyor. İyi yetişmeleri ve tecrübe sahibi olmaları gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Birikim ve tecrübenin sadece üniversitelerde elde edinilip orada kalacak bir husus olmadığını da dile getiren Malkoç, “Biz de KDK’da arkadaşlarımızın hem halkın avukatlığını yaparken olaylara yaklaşımı, verdiği kararlarda kamuda görev yapan arkadaşlarımızın bu kararları okuduğunda ‘hakikaten böyle olması gerekir’ diye ikna olmaları açısından iyi yetişmelerini temin etmeye çalışıyoruz. Bu açıdan da Ankara Üniversitesinden hocalarımızla dayanışma içerisinde olmayı, sürekli eğitim içerisinde olmayı arzu ediyoruz” dedi.

KDK olarak üniversitelerin bilimsel çalışmalarından, gayretlerinden faydalanarak kurumun anlayışını yenilemeyi, zihnini dönüştürmeyi hedeflediklerinin de altını çizen Malkoç, şunları kaydetti:

“Bu anlamda sürekli eğitim yapıyoruz. Burada imzalayacağımız protokolle de Ankara Üniversitesi TÖMER ile beraber bu faaliyeti de pekiştireceğiz. Biz Ankara Üniversitesinden sadece dil konusunda değil, diğer konularda da faydalanmayı çok istiyoruz.”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar da Türkiye’nin en önemli kurumlarından KDK ile Ankara Üniversitesi arasında imzalanan protokolü bir başlangıç olarak kabul ettiklerini dile getirdi.

Eğitim kurumlarının tek görevinin öğrenci yetiştirmek olmadığını, üniversitelerin özellikle topluma karşı da çok ciddi sorumlulukları bulunduğunu kaydeden Ünüvar, “Bugün, topluma karşı duyduğumuz mesuliyet ile eğitim müktesebatımızı bir araya getiren bir protokol imzalayacağız. Bu protokol, TÖMER tarafından verilecek yabancı dil eğitimini kapsıyor. İnşallah bunu zamanla diğer alanlarda da genişletmek istiyoruz” dedi.

Malkoç ve Ünüvar, konuşmaların ardından yabancı dil eğitimi iş birliği protokolünü imzaladı.

Kurumlar arasında imzalanan protokolle KDK çalışanları, TÖMER’in çeşitli dillerdeki kurslarından yüzde 40 indirimli yararlanacak.