Ankara Üniversitesine Kurumsal Akreditasyon Belgesi

Ankara Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında akredite oldu.

Yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirilmesini sağlayan bir dış değerlendirme yöntemi olan Kurumsal Akreditasyon Programı’na dahil olan Ankara Üniversitesi, YÖKAK tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazandı.

YÖKAK, Kurul’un nisan ayı toplantısında, 2020 Kurumsal Akreditasyon Programı’na dahil olan Ankara Üniversitesine Kurumsal Akreditasyon Belgesi verilmesinin kararlaştırıldığını duyurdu. Kurul’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Üniversitemizi tebrik ederiz” ifadesine yer verildi.

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar da yine sosyal medya hesabından, “YÖKAK tarafından Kurumsal Akreditasyon alması kararlaştırılan Ankara Üniversitemizi tebrik ederim. Hayırlı olsun” sözlerini paylaştı.

“Daha Büyük Başarılar İçin Daha Çok Çalışacağız”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise, senato toplantısında yaptığı açıklamada, üniversitenin Kurumsal Akreditasyon Programı ile ilgili çalışmalarının güzel bir kararla sonuçlandığını belirtti. Ankara Üniversitesinin YÖKAK tarafından Kurumsal Akreditasyon Belgesine layık görüldüğünü ifade eden Ünüvar, “Bu çok güzel ve önemli bir karar. Kurumsal Akreditasyon Belgesi için emeği geçen üniversitemizin değerli mensuplarını ayrı ayrı tebrik ediyor, onlara teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah daha büyük başarılar için daha çok çalışacağız” dedi.

Kurumsal Akreditasyon Belgesi, ilerleyen günlerde düzenlenecek törenle Ankara Üniversitesine teslim edilecek.