ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN KAMUOYUNA AÇIKLAMA

15 Temmuz 2016 gecesi Cumhuriyetimize ve demokrasimize kanlı bir darbe girişiminde bulunulmuş ve bu girişim milletimizin güçlü iradesi ve cesareti ile başarısız kılınmıştır. Cumhuriyetimizin anayasal düzenine ve demokrasisine karşı düzenlenen bu darbe girişimini nefretle kınıyor,  Üniversite Senatomuzun konu ile ilgili yaptığı açıklamaya aynen katılıyoruz. Bu korkunç olayda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Bugün yaşadığımız bu elim olaylar, eğitimin sistemimizin en önemli hedeflerden biri olduğunu açıkça göstermiştir. Ülkemizin ancak bilimsel ve laik bir eğitim sistemi ile, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirtiği gibi çağdaş bilim ve fen alanlarındaki gelişmelere dayandırılan bir eğitim sistemi ile daha güçlü olabileceği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Türkiye’nin ve Cumhuriyetimizin ilk Eğitim Bilimleri Fakültesi olarak eğitim sisteminin devletin temellerini güçlendirici ve bilimsel gelişmelere dayalı olarak düzenlenmesinin gerekliliğini yıllardır savunmakta ve bu çizgimizden ödün vermeden çalışmaya devam etmekteyiz. Eğitimde bilimsel ilkeleri benimsemiş, araştıran ve sorgulayan, toplumun her sorununu eleştirel olarak ele alan ve analiz eden bir anlayışın eğitim sistemi için ne kadar önemli olduğunu yaptığımız bilimsel araştırma ve çalışmalarla tekrar tekrar vurgulamaktayız.

Ülkemizin geleceği çocuklarımızın Türk Milli Eğitim Sisteminin temel ilkeleri doğrultusunda eğitim almasını sağlamak üzere Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri olarak her zaman olduğu gibi bugün de Cumhuriyetimizin yanındayız. Türkiye Cumhuriyetinin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olma niteliğinin güçlendirilmesinde, bu özelliklere sahip nesillerin yetiştirilmesinin ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Bu itibarla bu süreçten güçlenerek çıkabilmek için eğitim sistemimizin güçlendirilmesi gerektiğini ve Eğitim Bilimleri Fakültesi olarak üzerimize düşen tüm sorumlukları üstlenmeye hazır olduğumuzu belirtmek isteriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
ÖĞRETİM ÜYELERİ