Falling Walls Lab 2016: Genç Bilim İnsanları Fikirlerini, Projelerini ve Vizyonlarını Sunuyorlar (3 Ekim 2016)

Falling Walls Lab Ankara, 3 Ekim 2016 tarihinde, saat: 16:00’da Ankara Üniversitesi’nde düzenlenecektir. (Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, 100. Yıl Salonu Dögol Cd., 06100 Tandoğan/Ankara). Bu etkinlik, tüm dünyada düzenlenen büyük ve uluslararası bir yarışmanın bir parçasıdır. Lisans ve yüksek lisans öğrencileri, doktorasını tamamlamış akademisyenler, genç profesyoneller, girişimciler ile doçentler tüm disiplinleri kapsayan, çığır açıcı araştırma projelerini, girişimlerini, fikirlerini ve iş modellerini kamuoyuna sunacaklar.

Kazanan kişi, araştırma enstitüleri ile akademik ve iş çevresinden oluşan bir jüri tarafından belirlenecektir. Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) Ankara Danışma Merkezi’nin müdürü Sayın Sarah Schackert-Feld jüri başkanıdır. Kendisine Sayın Prof. Dr. Yalçın Elerman, (Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Fizik Bölümü) Sayın Prof. Dr. Seldağ Güneş Peschke (Yıldırım Beyazit Üniversitesi, Hukuk Fakültesi, Özel Hukuk Bölüm Başkanı), Sayın Ahmet Gürata (Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı) ile Sayın Başak Babaoğlu (Metro Group Ankara) eşlik edecekler.

Moderasyon Sayın Dr. Lutz Peschke (Bilkent Üniversitesi, , Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İletişim ve Tasarım Bölümü) tarafından yürütülecektir. Falling Wall Lab 2016 Ankara yarışmasının kazananı, 8 Kasım 2016 tarihinde Berlin’de gerçekleşecek olan Falling Walls Lab finaline ve aynı zamanda 9 Kasım 2016 tarihinde gerçekleşecek olan Falling Walls Konferansı’na bir A.T. Kearney bursu ile katılma imkanı ile
ödüllendirilecektir.

İletişim:
Sarah Schackert-Feld
Ankara Danışma Merkezi Müdürü
Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD)
Atatürk Bulvarı No 141
Bulvar Palas İş Merkezi B Blok D. 96/97