29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Kıymetli Ankara Üniversiteliler,

Bugün Cumhuriyetimizin 99. yaşını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

99 yıldır her alanda gerçekleştirdiğimiz atılımlar, bugün Türk Milleti’nin geleceğe çok daha güçlü adımlarla ilerlemesine yol açmıştır. Sağlam temeller üzerinde yükselen Türkiye Cumhuriyeti dün olduğu gibi bugün ve yarın da sarsılmaz bir güç olarak tüm mazlum toplumlara umut olmaya devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bilim çınarı olan Ankara Üniversitesi, ulusal ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalarla ülkemizin gelişimi için her daim vizyonunu genişleterek bu bayrak yarışının bilimsel yönünü temsil etmenin haklı gururunu yaşamaktadır.

Ankara Üniversitesi olarak Cumhuriyetimizin 100.yaşını çok daha güçlü, çok daha başarılı karşılayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum.

99. yılında tüm Ankara Üniversitesi Ailesi ve Türk Milleti’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, coşkuyla, sevinçle, mutlulukla kutlayacağımız nice bayramlar diliyorum.

Prof. Dr. Necdet ÜNÜVAR