“ANGORA – Ankara Üniversitesi Girişimcilik Kapasitesinin Artırılması Projesi” TÜBİTAK Desteği Kazandı

Ankara Üniversitesi 1601 – TÜBİTAK Yenilik Ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı çağrısına 10 Nisan 2015 tarihinde yaptığı “ANGORA – Ankara Üniversitesi Girişimcilik Kapasitesinin Artırılması Projesi” başvurusu ile destek almaya hak kazanmıştır.

3 yıl boyunca Ankara Üniversitesi araştırmacılarını ve öğrencilerini kapsayacak şekilde, farklı hedef kitlelere yönelik olarak farklı içerik ve kapsamlarda tanımlanmış olan 3 farklı sertifika programında her yıl 17 adet olmak kaydıyla toplamda 51 adet sınıf açılacaktır. Proje neticesinde her yıl yaklaşık 450 kişiyani toplam öğrenci sayısının %2’sisertifika sahibi olacaktır.

Proje kapsamında eğitim görecek genç araştırmacılar ve öğrencilerden özellikle yüksek performans gösterenlerin start-up, spin-off firmalar kurmasına yönelik olarak yönlendirilmesi ve bu girişimcilerin ilk yıllarında ekstra destek faaliyetleri de planlanmaktadır. Söz konusu destekler arasında mentorluk uygulaması, Ankara Üniversitesi Teknokent bünyesinde Ankara TTO desteğiyle Ön Kuluçka ve Kuluçka destekleri, girişimcilerin yüksek potansiyelli fikirlerine yatırım desteği vb. ayni ve nakdi destekler de kurgulanmıştır. Her yıl, sertifika programlarını başarıyla tamamlayan yaklaşık 50 girişimci adayının KOSGEB-İŞKUR desteklerine, üstün başarı gösteren 5-10 girişimcinin ise Tübitak 1512 programına yönlendirilmesi hedeflenmektedir.

1601_yeni