Ankara Üniversitesi Kolombiya Externado Üniversitesi’nde

“Bogotá Externado Üniversitesi ve Üniversitemiz Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğiyle “1915: Osmanlı İmparatorluğu’nun En Uzun Yılı” adlı sempozyum 09-13 Şubat 2015 tarihinde Bogotá Externado Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.”

Sempozyuma 12 ülkeden (Arjantin, Meksika, Kolombiya, Küba, Venezuela, İspanya, Bulgaristan, Kanada, Türkiye, Peru, Kosta Rika ve Şili) 7’si Türk, 15’i yabancı olmak üzere 22 konuşmacı katılmaktadır. 1915 yılında yaşanılan olayların bu sempozyum sayesinde, Kolombiya başta olmak üzere, tüm Latin Amerika ülkelerinde daha iyi anlaşılmasına katkı sağlayacaktır.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve Üniversitemiz öğretim üyelerinden oluşan bir heyet de anılan sempozyumda üniversitemizi temsil edecektir.