Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi III. Astronomi Yaz Okulu (16-18 Haziran 2014)

Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi (AUKR), 16-18 Haziran 2014 tarihleri arasında, ikinci kademe

(5., 6. ve 7. sınıf) öğrencilerine yönelik  bir “Astronomi Yaz Okulu” düzenleyecektir. Yaz okulu, AUKR 5 nolu hizmet ofisinde gerçekleştirilecek olup, katılımcılara hem gökbilim konuları hem de teleskoplara dair en temel ve ilgi çekici bilgiler sunumlar, animasyonlar,  atölye çalışmaları ve dramalarla verilecektir.

Dahası, III. Astronomi Yaz  Okulu eğitim programı AUKR teleskopları ile yapılan bilimsel gözlemlere  katılımı da mümkün kılmaktadır. Bu anlamda, III. Astronomi Yaz Okulu eğitim programının temel amacı, öğrencilerin gökbilim olaylarına karşı duydukları ilgiden yola çıkarak, genel anlamda bilimsel sorgulama yetilerini geliştirmek ve yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen bilimsel sonuçlar hakkında yorum yapabilme alışkanlığı kazandırmaktır.

Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenecek olan Astronomi Yaz Okulu eğitim programı için son başvuru tarihi 2 Haziran 2014 dır. III. Astronomi Yaz Okulu eğitim programına başvuru yapabilmek ve programı ile ilgili detaylı bilgi almak için,

http://astronomy.science.ankara.edu.tr/yazokulu/  adresini ziyaret ediniz.

indir indir1 indir2 indir4 indir3 indir5