Ankara Üniversitesinin Geleceği İçin 64 Saatlik Atölye Çalışması

Ankara Üniversitesi tarafından bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen Atölye Çalışmaları tamamlandı. 27 Kasım-16 Aralık tarihleri arasında yapılan toplam 64 saatlik 31 ayrı oturumda, yıl boyu yapılan çalışmalar ve ihtiyaçların yanı sıra Ankara Üniversitesinin geleceğini şekillendirecek hedefler konuşuldu.

Üniversiteye Dair Söyleyecek Sözü Olan Herkes Konuştu

Akademik ve idari birim yöneticilerinin katılımıyla 2020 yılından bu yana her yıl aralıksız gerçekleştirilen Atölye Çalışmaları için, geniş bir ekip yaklaşık 3 ay boyunca yoğun bir hazırlık yaptı.

27 Kasım’da Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi ile başlayan 4. Atölye Çalışmaları, Hemşirelik, Dil ve Tarih-Coğrafya, Tıp, Spor Bilimleri, Eğitim Bilimleri, Diş Hekimliği, Hukuk, İlahiyat, Siyasal Bilgiler, Veteriner, Eczacılık, Mühendislik, Ziraat, Güzel Sanatlar, Sağlık Bilimleri, Uygulamalı Bilimler, İletişim ve Fen fakülteleri ile devam etti. Dekanlar, dekan yardımcıları, bölüm, anabilim dalı ve bilim dalı başkanları ile fakülte sekreterleri, kendilerine verilen süreler içerisinde sunumlarını gerçekleştirdi.

Üniversite yönetimi, fakültelerin ardından Adli Bilimler, Biyoteknoloji, Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Girişimsel MR Klinik Ar-Ge, Gıda Güvenliği, Hepatoloji, Hızlandırıcı Teknolojileri, Kanser Araştırma, Kök Hücre, Nükleer Bilimler, Sağlık Bilimleri, Sosyal Bilimler, Su Yönetimi ve Türk İnkılap Tarihi enstitülerinin müdür, müdür yardımcıları ve enstitü sekreterlerini de dinledi.

Genel sekreter, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve idari birim amirleri ile de bir araya gelen Ankara Üniversitesi yönetimi, birimlerin çalışmaları ve gelecek hedefleri hakkında bilgi aldı.

Atölye Çalışmalarına Bu Yıl Farklı Birimler de Dahil Edildi

Bu yıl kapsamı genişletilerek farklı birimlerin de dahil edildiği 4. Atölye Çalışmalarında; konservatuvar, yüksekokul, meslek yüksekokulları, araştırma ve uygulama merkezleri, koordinatörlükler, Araştırma Dekanlığı, Öğrenci Dekanlığı, Öğrenci Konseyi, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastaneleri, Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi, Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi, Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü, Basımevi Müdürlüğü, İktisadi İşletme Müdürlüğü, Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı, Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okulları, TEKNOKENT, Veteriner Fakültesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği ile Ziraat Fakültesi çiftliklerinin yöneticileri de mevcut çalışmaları ve ilerleyen dönemlerde yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgi verdi.

64 Saatlik Atölye Maratonu

Toplam 64 saat süren 31 ayrı oturumda 729 akademik ve idari yönetici, birimlerine ilişkin bilgilendirme yaptı. Toplantılarda söz alanlar, eğitim-öğretim faaliyetleri, bilimsel çalışmalar, toplumsal katkı ve uluslararasılaşma faaliyetleri ile birimlerinin fiziki mekân, donanım, akademik ve idari kadro ihtiyaçlarına yönelik taleplerini anlatarak, üniversite yönetiminden beklentilerini dile getirdi.

Talepler Titizlikle Not Edildi

İletilen talepler rektör, rektör yardımcıları, koordinatörler, genel sekreter, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları ve raportörler tarafından tek tek not edilirken, her oturum sonunda anket yapılarak, dile getirilen talepler arasından öncelikli olanlar tespit edildi.

“Dikkatle Dinliyor, Ciddiyetle Takip Ediyoruz”

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, 4 yıldır aralıksız devam ettirdikleri Atölye Çalışmalarının bu yıl da oldukça başarılı ve verimli geçtiğini ifade etti.

Sözü olan herkesi dinledikleri Atölye Çalışmalarında kendilerine 2024 yılı için yol haritası çıkardıklarını belirten Ünüvar, “Dikkatle dinliyor, daha sonra ciddiyetle takip ediyoruz. Bu toplantılarda da ajandamıza yeni işler, yeni projeler, yeni hedefler ekledik. İnşallah onları hep beraber gerçekleştireceğiz” dedi.

“En Değerli 64 Saat”

27 Kasım’da başlayıp 16 Aralık’ta sona eren Atölye Çalışmalarında, toplam 64 saatlik 31 oturum gerçekleştirildiğine vurgu yapan Ünüvar, “Kayıtlarımızı, notlarımızı aldık. Gerçekten son derece önemli bir dönemdi. Ben bunu, Ankara Üniversitesi yönetimi olarak bu yıl içerisinde harcadığımız en değerli 64 saat olarak görüyorum. Çünkü bütün birimlerimiz ve Ankara Üniversitesinin geleceği için söyleyecek sözü olan herkesi dinlediğimizi düşünüyorum. Öncelikle değerli fikirlerini, katkılarını, eleştirilerini, önerilerini sunan bütün hocalarımıza, yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Diğer

tümünü görüntüle