DUYURU

8 Mart 2016 tarihinde yazılı ve görsel basında “Ankara Üniversitesi’nde Proje Yolsuzluğu” olarak yer alan haberler ile ilgili Üniversitemizin Basın Birimi tarafından hazırlanan Basın Duyurusu aşağıda bilgilerinize sunulur.

BASIN DUYURUSU

Üniversite bütçesinden bilimsel araştırma projelerine sağlanan fonlardan 2009-2012 yıllarında sahte imzalarla yolsuzluk yapıldığı yönünde üniversitemize Ağustos 2012’de gelen ihbar titizlikle incelenmiştir. İhbar üzerine yapılan inceleme sonucunda, 2009-2012 yıllarında bazı çalışanlar tarafından proje yürütücüsü öğretim görevlilerinin imzası taklit edilerek düzenlenen sahte evraklar ve faturalarla proje bütçelerindeki ödeneklerden harcama yapıldığı belirlenmiştir. Bununla ilgili tespitler, Ağustos 2012’de yeni göreve başlamış olan Rektör Erkan İbiş tarafından, YÖK Başkanlığına iletilmiştir. YÖK Denetleme Kurulu tarafından yapılan soruşturma sonucunda yolsuzluğa dair somut delillere ulaşılınca Kurul Başkanlığınca savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş ve savcılık tarafından gerekli işlemler başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ankara Üniversitesi