Gökbilime Davet: 11 Mayıs 2014 Halk Günü Etkinliği

Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi tarafından 11 Mayıs 2014 Pazar günü düzenlenecek olan “Halkalı Gezegen Satürn” temalı halk günü etkinliğinde Satürn’le ilgili son keşiflerin neler olduğu ve bu keşiflerin ne anlama geldiği konularına yer verilecek.

Havanın açık olması durumunda, Ay, Satürn, Mars ve Jüpiter’in yanısıra derin uzay cisimlerinin de teleskoplarla gözleneceği etkinlikte, gerçekleştirilecek olan çıplak gözle gökyüzü tanıtımıyla katılımcılar takımyıldızları daha yakından tanıma fırsatı bulacak.

Program

Etkinlik başlama saati          : 19:30
Teleskoplarla gözlem            : 19:30-21:30 ve 22:30-23:30
Sunum                                       : 20:30-21:30 (Halkalı Gezegen Satürn)
Çıplak gözle gözlem              : 21:30 – 22:30
Etkinlik bitiş saati                   : 23:30

Not: Rasathane’nin konumu nedeniyle şehir merkezinden daha soğuk olduğunu ve gözlemlerin açık havada yapılacağını hatırlatarak, katılımcıların yanlarına bere, atkı, eldiven ve kalın giysilerini almalarını öneririz. Havanın kapalı olması durumunda içinde gözlemlerin bulunmadığı alternatif bir program takip edilecektir. Rasathane’de sıcak çay-kahve gibi içecekler bulunmaktadır.  Etkinliğimiz Ankara Üniversitesi personeli, personel yakınları ve öğrencileri için ücretsiz iken, diğer katılımcılardan yetişkinler için 5 TL, öğrenciler için 2.5 TL olmak üzere ücret alınmaktadır.

Detaylı bilgi için tıklayınız…

Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi 2014 Yılı Etkinlik Takvimi