Japonya ‘United Nations University’ Programı

Tokyo’da bulunan Birleşmiş Milletler Üniversitesinin “United Nations University Institute for the Advanced Study of Sustainability” (UNU-IAS) birimi tarafından genç akademisyen yetiştirilmesine yönelik olarak “On-the-Job Research Capacity Building for Food Security and Environmental Conservation in Developing Countries ” (OJCB)  başlıklı bir araştırma programı açılmıştır.

Bu program Japonya Tarım Bakanlığı tarafından desteklenmekte olup (UNU-IAS) tarafından koordine edilmektedir. Araştırma programının amacı gelişmekte olan ülkelerde inovasyon yaklaşımını teşvik etmek, araştırma kapasitesini artırmak, araştırmacılar arasında işbirliği ağı oluşturmak, suretiyle tarımsal verimliği artırmak ve gıda güvenliği ve çevre koruma problemlerine yönelik çözümler üretmektir.

İçeriği amacı başvuru şekli vb. ilişkin tüm bilgileri ekteki yazıda ve aşağıdaki internet bağlantısında yer almaktadır. Sorular için linkte belirtilen iletişim bilgileri kullanılabilir.

Official Letter2014