KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Ankara Üniversitesi Heyetini Kabul Etti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile yürütülecek çalışmalar ve Siyasal Bilgiler Fakültesinin Dışişleri Bakanlığı personeline yönelik eğitim programı için Ada’ya resmi ziyaret gerçekleştiren Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Çelik ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nebile Dağlıoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Tatar, kabulde yaptığı konuşmada, Ankara Üniversitesinin, Dışişleri Bakanlığındaki diplomatlara eğitim vermesi ve Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu’nda bağımlılıkla mücadele konusunda protokol imzalanacak olmasının önemine vurgu yaptı.

Tatar, gösterilen ilgi ve yakınlığın çok önemli olduğunu belirterek, Ankara Üniversitesinin KKTC’deki kurumlarla her alanda bilgi ve tecrübe paylaşımı yapmasının çok değerli olduğunu kaydetti.

Devlet yapısını güçlendirmek ve Kıbrıs Türkü’nün müreffeh yarınları yakalaması için sunulan imkân ve raporların önemli olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, başta Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Rektör Ünüvar da Ankara Üniversitesinin bilgi birikimini KKTC ile paylaşacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, uyuşturucu ile mücadele ve diplomatların eğitimi konularında atılan adımlara değindi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre ve Bakanlara Ziyaret

Ankara Üniversitesi heyetinin Ada’daki bir diğer önemli durağı KKTC Cumhuriyet Meclisi oldu. Heyeti Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda kabul eden Meclis Başkanı Zorlu Töre, Ankara isminden her zaman heyecan duyduklarını belirtirken, heyeti Meclis’te ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye’nin en güzide üniversitelerinden biri olan ve bir marka olarak gördükleri Ankara Üniversitesini bir süre önce ziyaret ettiğini ve konferans verdiğini de anımsatan Töre, Kıbrıs’taki tecrübe paylaşımını oldukça kıymetli bulduklarını ifade etti.

Rektör Ünüvar da KKTC programı hakkında bilgi verdi, Ada’daki üniversitelerle de temaslarda bulunacaklarını dile getirdi.

Rektör Ünüvar ve beraberindeki heyet, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’u da ziyaret ederek, ikili iş birliklerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Ankara Üniversitesi heyeti, Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı, Dışişleri Bakanı ve İçişleri Bakanı’nın ardından, kendisi Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 1997 mezunu, oğlu da Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan KKTC Ombudsmanı İlkan Varol’a ziyarette bulundu, üniversite rozetini takdim etti.

Heyet, günün son ziyaretini ise, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’na yaptı. 1990 yılı Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Feyzioğlu’na Ankara Üniversitesi rozetini takdim eden Ünüvar, nazik ev sahipliği için teşekkür etti.

Rektör Ünüvar ve beraberindeki heyet, yoğun program arasında, tarihi Selimiye Camii ile ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Millî Mücadele ve Kıbrıs Türkleri Sergisi’ni gezerek, tarihi çarşıda kısa bir tur gerçekleştirdi.