Slav Dilleri Ankara Üniversitesinin Gündeminde

Ankara Üniversitesi, Balkan ülkelerinin büyükelçilerinden gelen talepleri değerlendirerek, “Slav Dilleri Bölümünü” güçlendirme çalışmalarına başladı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Bosna Hersek ve Kuzey Makedonya Büyükelçiliklerine iade-i ziyarette bulundu. Bosna Hersek Büyükelçisi Adis Alagiç, Rektör Ünüvar’ı “Evinize hoş geldiniz” sözleriyle karşıladı. Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki kardeşliğin kıyamete kadar sürmesi temennisinde bulunan Büyükelçi Alagiç, “Yaşamın olmazsa olmazı bilim alanında, akademi alanında yapabileceğimiz faaliyetlerle taş üstüne taş koyabilirsek son derece memnun olacağız” ifadelerini kullandı.

Rektör Ünüvar da Ankara Üniversitesinin sahip olduğu imkânlarla Bosna Hersek’in ihtiyaçlarını buluşturmak istediklerini kaydetti.

Büyükelçi Alagiç, projelerin sonuç odaklı olması gerektiğine vurgu yaparak, “Bizim açımızdan hiçbir sorun yok, tam tersine memnun oluruz. Biz de gereken desteği vermeye, yapabileceğimiz ne varsa yardımcı olmaya hazırız” diye konuştu.

Kuzey Makedonya Büyükelçiliğine de iade-i ziyaret gerçekleştiren Rektör Ünüvar, Maslahatgüzar Hanif Dauti ile görüştü. Dauti, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ankara Üniversitesi ile iş birliği içerisinde çalışmak istediklerini ifade etti.