Tayland Büyükelçisi Sugondhabhirom’dan Rektör Ünüvar’a Ziyaret

Tayland’ın Ankara Büyükelçisi Apirat Sugondhabhirom, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Çelik, Asya-Pasifik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ali Merthan Dündar ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Özge Ülker’in de hazır bulunduğu görüşmede, Tayland üniversiteleri ile Ankara Üniversitesi arasında eğitim alanında yapılabilecek iş birliği imkânları değerlendirildi.

Büyükelçi Sugondhabhirom, görüşmede, insanlar arasındaki ilişkiler olmadan devletler arasındaki ilişkilerin gelişmesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek, eğitim iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Ankara Üniversitesinin Tayland’daki önemli bir üniversite ile iş birliği protokolü imzalamasının çok değerli olacağını ve bunun için çaba sarf edeceğini kaydeden Sugondhabhirom, Büyükelçilik olarak Asya-Pasifik Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin çalışmalarına da katkı sunmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Bu yıl Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı, Türkiye ile Tayland arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının da 65. yılı olduğunu anımsatan Sugondhabhirom, bu iki yıl dönümünün de kutlama gerektirdiğini düşündüğünü, bu kapsamda Ankara Üniversitesi ile ortak program gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Rektör Ünüvar da Ankara Üniversitesinin uluslararası ilişkileri en yoğun üniversitelerden birisi olduğunu vurguladı.

128 ülkeden öğrencisi bulunan Ankara Üniversitesinde Tayland’dan 6 öğrenci bulunduğunu ifade eden Ünüvar, “Ankara Üniversitesi ile Tayland’ın herhangi bir eğitim kurumu arasında eğitim iş birliği yok. Belki o çerçevede Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisi olan Ankara Üniversitesi ile Tayland’ın en büyük üniversitelerinden birisi ile iş birliği protokolü imzalayabiliriz” diye konuştu.

Ünüvar, ortak programı da kasım ayında gerçekleştirebileceklerini kaydetti.

Büyükelçi Sugondhabhirom, görüşme sonrası Ankara Üniversitesi Şeref Defteri’ni imzaladı. Ardından hediye takdimi gerçekleştirilerek, anı fotoğrafı çektirildi.