Japonya Büyükelçiliği ile Ankara Üniversitesinden Diplomatik İlişkilerin 100. Yılında Ortak Etkinlik

Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği ile Ankara Üniversitesi, Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yılı vesilesiyle ortak etkinlik gerçekleştirecek.

Yıl boyunca bir dizi etkinlik planlayan Japonya Büyükelçiliğinden Misyon Şefi Yardımcısı, Elçi-Müsteşar Takero Aoyama, bu çerçevede Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Kepenekci, Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Oğuz Güngör ile Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Can Erkin’in de hazır bulunduğu görüşmede Rektör Ünüvar, Aoyama’ya, geçtiğimiz hafta Japonya’da yaşanan ve can kayıplarına yol açan 7.6 büyüklüğündeki deprem için “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Ünüvar, diplomatik ilişkilerin 100. yılı kapsamında, Japonya Büyükelçiliği ile Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı iş birliğiyle düzenlenmesi planlanan etkinlikten de memnuniyet duyacaklarını belirterek, “Umarım ilişkilerimiz daha da büyüyerek devam eder” dedi.

Elçi-Müsteşar Aoyama ise, Büyükelçilik olarak Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı dolayısıyla yıl boyunca gerçekleştirilecek bir dizi etkinlik hazırladıklarını kaydetti. Bu kapsamda Japonya hükümeti yetkililerinin Türkiye’ye ziyaretler gerçekleştireceğini aktaran Aoyama, yıllardır Türkiye-Japonya ilişkilerine önemli katkılar sunan Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğrencileri ile de bir araya gelecekleri bir etkinlik planladıklarını ifade etti.

Ankara Üniversitesi Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nın, Türkiye’de bu alanda kurulan ilk bölüm olduğuna vurgu yapan Aoyama, “Ankara Üniversitesi, Japon Dili ve Edebiyatı alanında doktora programına sahip olan Türkiye’deki tek üniversitedir. Ayrıca, Japonca öğretimine öncülük eden Ankara Üniversitesi, Türkiye’deki Japonya Araştırmaları konusunda da etkin konumdadır” ifadelerini kullandı.

Aoyama, Japonya Büyükelçiliğinde, bu bölümden mezun çok yetenekli 5 personelin görev yaptığını da sözlerine ekledi.