Eczacılık İşletmeciliği ve Tarihi (DR) Programı
PY1- Eczacılık İşletmeciliğinin uygulama alanları olan ilaç fabrikalarının kurulmasından, ilacın pazarlanması ve dağıtımına kadar her alanda yeni yöntemler geliştirebilme ve sonuçlarını yorumlayabilme için gerekli bilgilere sahiptir. |
PY2- Alanında gerekli ekipman bilgisine ve çalışma prensiplerine sahiptir. |
PY3- Elde edilen anket verilerini değerlendirecek programları kullanma bilgisine sahiptir. |
PY4- Yönetim ve Organizasyon konusunda yeni bilgileri sistematik ve eleştirel bir yaklaşımla değerlendirip kullanabilir. |
PY5- Yüksek lisans yetkinliklerine dayalı olarak Yönetim ve Organizasyon alanında güncel ve ileri düzeydeki bilgileri özgün düşünce ve/veya araştırma ile uzmanlık düzeyinde derinliğine araştırılması sonucu bilime yenilik getirecek özgün tanımlara ulaşabilir. |
PY6- Eczacılık İşletmeciliğinde kullandığı metodoloji ile ileri düzeyde araştırmalar yürütebilir. |
PY7- Alanı ile ilişkili olduğu çeşitli disiplinler arasında ilişkiler kurarak yeni ve karmaşık fikirleri analiz, sentez ve değerlendirmede uzmanlık bilgilerini kullanarak özgün sonuçlara ulaşır. |
PY8- Yönetim ve Organizasyonla ilgili ortaya çıkan sorunları etik ilkeler çerçevesinde yorumlama, analiz edebilme becerisine sahiptir. |
PY9- Alan araştırmalarında planlama ve yürütebilme becerisine sahiptir. |
PY10- İlaç üretiminde maliyet analizleri ve eczanelerde stok mal bulundurma analizleri yapma becerisine sahiptir. |
PY11- Eczacılık İşletmeciliği alanında özgün çalışmaları kendi başına geliştirebildiği gibi sağlık alanındaki diğer disiplinler ile de ortak çalışmalar geliştirebilir. |
PY12- Eczacılık İşletmeciliği ile ilgili özgün bir çalışmayı bağımsız veya grup olarak gerçekleştirerek alanındaki ilerlemelere katkıda bulunabilir. |
PY13- Araştırmalarda alanına özgü yöntemleri uygulayabilir ve yöntemler geliştirebilir. |
PY14- Eczacılık İşletmeciliği ile ilgili en az bir bilimsel/özgün makaleyi uluslar arası dergilerde yayın yapabilir. |
PY15- Eczacılık İşletmeciliği alanında özgün ve disiplinler arası çalışmalarda liderlik yapabilir. |
PY16- Yönetim ve Organizasyon alanında elde edilen verileri yorumlayabilir ve bu verileri rapor haline getirebilir. |
PY17- Eczacılık meslek örgütleri ile çalışıp, mesleği için gerekli düzenlemelerde yer alabilir. |
PY18- Yaratıcı ve eleştirel düşünce ve yaklaşımlar ile sorun ve/veya problem çözme, yorumlama ve doğru karar verme gibi üst düzey zihinsel süreçleri kullanarak Yönetim ve Organizasyon ile ilgili düşünce ve yeni yöntemler geliştirebilir. |
PY19- Eczacılıkla ilgili yasal düzenlemeleri ve düzenlemelerdeki değişimleri izler ve yorumlar. |
PY20- Yönetim Fonksiyonlarını yerine getirirken meslektaşları, sağlık çalışanları ve hastaları ile etik ilkeler çerçevesinde işbirliği yapar. |
PY21- Çalışanları ile etik ilkeler çerçevesinde işbirliği yapar. |
PY22- İnsan, hasta ve hayvan haklarına ve çevreye duyarlıdır. |
PY23- Ulusal, uluslararası ve disiplinler arası çalışmalarda yazılı ve sözlü etkili iletişim kurabilir. |
PY24- Meslek örgütleri ile iletişim halindedir. |
PY25- Mesleki alanda toplantılar yapar, kongre ve meslek içi eğitim programlarının düzenlenmesinde görev alabilir. |
PY26- Eczacılık İşletmeciliği ile ilgili konularda karşılaşılan toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunların çözümüne katkıda bulunabilir ve bu değerlerin gelişimini ulusal ve uluslar arası düzeyde destekler. |
PY27- Eczacılık İşletmeciliği alanında karşılaşılan sorunların çözümünde stratejik karar verme süreçlerini kullanarak ilgili kişi ve kurumlarla işlevsel etkileşim kurabilir. |
PY28-Araştırma etiğine uygun davranır. |
Ulusal ve uluslararası projelerde bireysel ve ekiple çalışma becerilerini kullanma |
Çalışmalarında bilimsel araştırma becerilerini kullanma |
Etik kurallara uyma |
İletişim becerilerini etkili kullanma |
Alanla ilgili uluslararası alanyazını izleyecek düzeyde bir yabancı dili etkili kullanma |
Üst düzey düşünme becerilerini (eleştirel düşünme, problem çözme, yaratıcı düşünme, karar verme, yansıtma) kullanma |
Alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde alanyazını inceleyerek değerlendirir. |
İncelediği alanyazına dayalı olarak araştırma önerileri geliştirir. |
Geliştirdiği önerilerden bir konu belirler ve bu konu hakkında rapor hazırlar. |
Hazırladığı araştırma raporunu tartışır ve sunar. |
Alanyazın araştırması yapar. |
Alanındaki çalışmalarda yararlanılan ekipmanları kullanabilir. |
Doktora yeterlik sınavı hazırlık çalışması süresince elde edilen kaynaklardan sonuçlar çıkarabilir. |
Alanı ile ilgili edinilen bilgileri yazılı ve sözlü olarak yorumlayabilir. |